Lai arī rudens mūs šogad lutināja, agrāk vai vēlāk pienāk ziemas drēgnums un tumsa, kad mūsu platuma grādu iemītnieki sāk ilgoties pēc gaismas un iespējām ja ne vēlreiz uzvilkt peldkostīmu, tad vismaz tikt vaļā no smagajām jakām un zābakiem. Par laimi, ceļošana nav aizliegta un saķert aiz saulstariem vasaru ir iespējams.

Kurp doties novembrī un decembrī, lai atgrieztos vasarā? Specializētie ceļojumu portāli ir diezgan vienoti savā redzējumā – raugieties Tuvo Austrumu un Eiropas dienvidu virzienā, kas ir visai loģiski! Protams, ja vien jūs neesat ziemas cienītājs un negribat jau pēc iespējas ātrāk piestiprināt pie kājām slēpes un norakties sniegos. Tad jums uz pretējo pusi, jo Somijas ziemeļos jau tagad ir diezgan stingri mīnusi, arī Alpu kūrorti pamazām sāk kļūt kārdinoši. Vai arī uz Antarktīdu. Starp citu, bez jokiem, "baltais kontinents" ir ļoti iecienīts kruīza ceļojumu maršruts.

Posmu starp skolēnu brīvdienām un Ziemassvētkiem ceļošanas eksperti sauc par cenu ziņā izdevīgāko laiku, kad zemākas ir gan lidojumu, gan naktsmāju cenas. Saprotams, ka šobrīd, pirms atzīmēt "Pirkt" pie lidmašīnas biļetēm, vispirms der noskaidrot, kādas ir epidemioloģiskās prasības attiecīgajā valstī – vai maz būs iespējams apmeklēt kultūras un izklaides vietas.

Andalūzija

Vidējā gaisa temperatūra +20C

Ja ķert sauli – tad Spānijā, Andalūzijā! Novērojumi rāda, ka šajā Spānijas provincē saule spīd vairāk nekā 300 dienas gadā, un arī pārējās 50 dienās neviens par lietu pārlieku nebēdājas. Ne velti Andalūzijā ir "Costa del Sol" – Saules krasts. Turklāt Andalūzijā var izbaudīt pilnīgus pretstatus – tuksnesīgi karstas dienas Almerijā Vidusjūras krastā vai sniegotās Sjerranevadas virsotnes pie Granādas. Vai arī nobrist slapjas kājas Donjanas nacionālā parka purvos Uelvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!