Foto: Shutterstock
Šķietami neierastā vidē Krievijā stalti izslējušies septiņi klints stabi, kas plašāk pazīstami pēc nosaukuma "Manpupuner Rock Formations" un kļuvuši teju par Urālu kalnu vizītkarti, skaidrots "Culture Trip".

Interesantā klints kompozīcija, ko mēdz dēvēt arī par septiņiem stiprajiem vīriem, nodarbinājusi vairāku ļaužu prātus. Savāda šķiet tās atrašanās vieta, jo tuvākā teritorija absolūti neliecina, ka tā ir organiska vieta klintīm. Vērā ņemami ir stabu izmēri – tie slejas aptuveni 60 metru augstumā. Tieši šie divi faktori liek prātot – kā šīs klintis radušās?
View this post on Instagram

A post shared by Макс Ёж (@maxyozh) on Sep 6, 2017 at 9:40am PDT


"Culture Trip" skaidro, ka tās radušās pirms vairāk nekā 200 miljoniem gadu, kad dabisku procesu rezultātā izzuda apkārtesošie kalni un atstāja vien dažus klints stabus jeb septiņus stipros vīrus. Savukārt "Atlas Obscura" piebilst, ka šī vieta jau izsenis bijusi svētvieta un garu pulcēšanās vieta. Kas interesanti, arī tagad, apciemojot šo vietu, tūristi savas sajūtas raksturo kā visai savādas – viesi izjūtot piepildījuma sajūtu un mieru.

Tiesa, kamēr citi tūristi vien steidz pabūt šajā vietā, bezbailīgākie kāro stabos uzrāpties, tomēr vietējie šādu rīcību strikti nosoda.

View this post on Instagram

A post shared by Россия разная! (@russia.different) on Nov 16, 2018 at 5:27am PST

Lai arī kā būtu, nevar noliegt, ka klints stabi ir visai iespaidīgi un tie pamatoti vilina ziņkārīgākos. "Culture Trip" skaidro, ka tie pat tiek uzskatīti par Krievijas septiņiem brīnumiem.

View this post on Instagram

A post shared by Юра (@yuran050588) on Oct 9, 2018 at 5:36am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!