Foto: Shutterstock
Klintis allaž šarmējušas pasaules apceļotājus, liekot apjūsmot to dažādās formas, nostāstus par to rašanos un skatus, kādi paveras, uzkāpjot augšā. Tomēr šoreiz vēlamies pastāstīt par klintīm, kas ir apbūvētas un tāpēc arī izpelnījušās ievērību.

Iemesli, kāpēc ļaudis nolēmuši apbūvēt vai apdzīvot šīs ekskluzīvās vietas, ir dažādi. Kāds nolēmis pabūt vienatnē, savukārt cits izmantojis klints spēku, lai pasargātu savu īpašumu. Protams, daži saredzējuši arī potenciālu un apbūvējuši klintis tūrisma nolūkos, ļaujot veikt fantastisku kāpienu augšup un palūkoties uz tuvējo apkārtni teju vai no putna lidojuma. Tomēr, lai arī kādi būtu iemesli, šīs vietas ir visai iespaidīgas un katra izceļas ar savu unikālo stāstu.

Turpinājumā "Tūrisma Gids" ir apkopojis sešas šāda tipa klintis no visas pasaules.

Klints Kolumbijā, uz kuras virsotni iespējams nokļūt pa 649 pakāpieniem

Foto: Shutterstock

Ja nostāstiem krāšņu vietu apskate tev iet pie sirds un nācies paviesoties Kolumbijā, vērts doties uz aptuveni 200 metru augstās klints virsotni jeb uzkāpt "El Peñon de Guatape".

Lasīt vairāk

Maģiskie tempļi Taizemē, kas satupuši uz klints malas

Foto: instagram.com/itsbetterinthailand

Pavisam ainaviskā vietā Taizemē meklējami skaisti tempļi. Lai ari ceļš līdz tiem nav vienkāršs, tas pavisam noteikti sniegs gandarījumu.

Lasīt vairāk

Meteora Grieķijā, kur klosteri 'karājas' debesīs

Meteora atrodas Grieķijas centrālajā daļā, Tesalijas apgabalā. Klinšu pakājē ir Kalambakas pilsēta. Šī vieta ir tik īpaša, jo klinšu "torņu" virsotnēs atrodas vairāki seni klosteri, kas ainavu padara brīnišķīgu un piesaista neskaitāmus tūristus, kas dodas pa līkloču taciņām tos apskatīt. Tur sākas arī vairāki iecienīti pārgājienu maršruti, bet īpašs skats paveras tieši saulrietā, ko daudzos tūrisma ceļvežos atzīmē, kā vienu no lietām, kas dzīves laikā noteikti jāredz.

Lasīt vairāk

Savdabīga un skaista klints Gruzijā, kuru apdzīvo mūks

Foto: Shutterstock

40 metru augstumā Gruzijā slejas kāds dabiski veidojies brīnums jeb klinšains tornis, ko sauc par "Katskhi Pillar". Neviena netraucēta, skaista un ļoti īpaša mājvieta kādam kungam.

Lasīt vairāk

Mājiņa Francijā, kas iekārtojusies starp klinšu sienām

Foto: Vida Press

"Castel Meur" jeb māja starp akmeņiem pelnīti piesaistījusi tūristu uzmanību un uz citkārt kluso Francijas ciematiņu, proti, "Plougrescant" vilina interesentu pūļus.

Lasīt vairāk

Eksteršteina – iespaidīgās klintis, ko izmantojuši gan vientuļnieki, gan nacisti

Foto: DELFI

Vācijas vidienē ir daudz apskates objektu, ko veidojušas cilvēka rokas, jo šīs teritorijas apdzīvotas jau vairākus gadu tūkstošus, tomēr viens no pārsteidzošākajiem un iespaidīgākajiem šeit tomēr ir dabas objekts Eksteršteina (Extersteine) – neparastas klintis, kas saistījušas cilvēku uzmanību jau kopš pirmās to atklāšanas dienas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!