Foto: Shutterstock
Esam pieraduši ceļus uztvert ļoti praktiski – pa tiem var nokļūt no punkta A līdz punktam B. Protams, jauki, ja pa logu paveras skaistas ainavas. Tomēr ne vienmēr apzināmies, ka ceļi, pa kuriem braucam, glabā vēstures stāstus un pagātnes notikumus, kas var likt skudriņām pārskriet pa muguru, ja vien par tiem zina.


Lūk, portāla "Outdoorrevival" sagatavotais pasaules šausmīgāko un biedējošāko ceļu saraksts.

NA75 Kinmontas taisne, Skotijā

Foto: Shutterstock

Šo nereti sauc par šausminošāko ceļa posmu pasaulē, lai arī tas nav posms, ko sauktu par tipisku bīstamu ceļu. Tā draudīgā reputācija radusies no biežajiem paranormālu parādību jeb vienkārši spoku novērojumiem. Neskaitāmi daudzi ceļotāji, kas braukuši šajā ceļa posmā, stāstījuši par neizskaidrojamām parādībām un spocīgiem novērojumiem.

Šī iemesla dēļ šo vietu pat dēvē par Spoku ceļu. Protams, tas piesaista arī neskaitāmi daudz interesentu un "spoku mednieku", kas paši savām acīm grib redzēt šo neparasto vietu.

Kelija ceļš Ohaiovilā, Pensilvānijā

Foto: Shutterstock

Nelielo ceļa posmu ieskauj biezs mežs, kur senākos laikos veikti rituāli un pulcējušies dažādu kultu piekopēji.

Vietējie stāsta, ka šim mežam ir neparasta ietekme, tas iespaidojot arī dzīvniekus, kas kļūstot neierasti agresīvi un nikni, te ienākot, tādēļ mēdz dzīties pakaļ un uzbrukt cilvēkiem un dzīvniekiem. Tie, kas braukuši pa šo ceļu, zina stāstīt, ka redzējuši mežā tumšus tēlus, kā arī baltā tērptas sievietes, kas blenž uz garāmbraucējiem.

Šajā apkārtnē arī tic, ka senāk piekoptie kulta rituāli atstājuši pēdas un zīmes par melnās maģijas klātbūtni šejienes mežos.

Mirušo līkums Klermontas apgabalā, Ohaio

Foto: Shutterstock

Vieta, kur 222. ceļš šķērso 125. ceļu, starp Amelias un Beteles ciemiem, tiek saukta par vienu no spocīgākajām pasaulē. Vietējie parasti to dēvē par Mirušo līkumu (Dead Man’s Curve).

Šausminošie notikumi sākušies 1969. gada 19. oktobrī, neilgi pēc ceļa atklāšanas, kad starp ceļa 68. un 69. kilometru notika traģiska avārija, kas prasīja piecu pusaudžu dzīvības, bet tikai viens šajā notikumā izdzīvoja. Tiek lēsts, ka arī pēc tam notikušajās letālajās avārijās šeit dzīvību zaudējuši ap 70 cilvēki. Ņemot vērā posma bīstamību, ceļš šeit ticis iztaisnots, bet vieta, kur tas metis līkumu, vēl tagad tiek uzskatīta par nolādētu.

Runā, ka šeit klīstot spoks bez sejas, kas dzenoties pakaļ braucējiem. Tie, kas šo lietu pieredzējuši, stāsta, ka uz ceļa naktī laikā starp pulksten 1.20 un 1.40 it kā redzējuši jaunu vīrieti, kas vēlas nostopēt auto, raksta “Creepycincinnati”. Parasti tas bijis tumšās naktīs. Kad kāds viņam piebrauc tuvāk un jau taisās apstāties, izrādoties, ka tēlam nav sejas, kas izpalīdzīgos braucējus parasti izbiedē un šokē.

Stokšbridžas apvedceļš, Anglija

Foto: Shutterstock

Stokšbridžas apvedceļš laika gaitā piedzīvojis vairākas pārbūves. Kādreiz slavenā Anglijas šoseja M67, izbūvējot jaunu ceļu, kļuva par divu joslu apvedceļu, bet vēl pēc dažiem gadiem par vienienjoslas vietējas nozīmes ceļu.

Apvedceļa izbūve pabeigta 1989. gadā. Tas ved apkārt Stokšbridžas ziemeļu daļai un to ieskaujošajai ielejai.

Paranormālas aktivitātes uz šī ceļa pat vairākkārt tikušas izmeklētas, pieredzes pierakstītas, un vietējo sarunās šie notikumi ir ļoti dzīvīgi, raksta "Outdoorrevival".

Cilvēki redzējuši mazu bērnu, kas spēlējas uz ceļa. Cita izmeklēšana veikta pēc tam, kad vairāki cilvēki ziņojuši par mūku, kas stāvot uz tilta un blenžot garāmbraucējiem acīs.

Būna (Boone) apgabals, Ilinoisa


Foto: Shutterstock

ASV ir vēl viens Mirušā līkumam līdzīgs, spokains ceļš, pa kuru braukt ir visai bailīgi un nepatīkami.
Spokainākā vieta tiek dēvēta par Asinspunkta ceļu (Bloods Point Road), kur vairāki cilvēki novērojuši paranormālas parādības.

Kā stāsta vietējie, šī spokošanās varētu būt vairāku traģisku notikumu rezultāts. Izrādās, te notikušas vairākas pašnāvības, senākos laikos – pakāršana aiz atriebības, kā arī pat vairākas slepkavības, tā nu šī vieta tikusi nolādēta.

Viens no šeit visbiežāk redzētajiem spokiem esot kāda Beaula, kas šajos mežos pakārusi savu bērnu, un tagad viņa te klīstot, meklējot lieciniekus, kas būtu gatavi ieskatīties viņai acīs.

Nāves ceļa ekskursija Bolīvijā

Foto: Shutterstock

Bolīvijas Nāves ceļš, gan nav iekļauts "Outdoorrevival" topā, bet tas ir atzīts par vienu no pasaules bīstamākajām vietām, kurp doties ekskursijā. Tomēr neskaitāmi piedzīvojumu meklētāji dodas turp, pat neskatoties uz faktu, ka aptuveni 300 cilvēku tur ik gadu zaudē dzīvību.

Aptuveni 65 kilometrus garais ceļš, kas tiek uzskatīts par bīstamāko pasaulē, ir īsts kalnu riteņbraucēju magnēts, un ik gadu to cenšas pieveikt aptuveni 25 tūkstoši cilvēku.
Brauciena laikā paveras satriecoši skati uz Amazones lietusmežiem, tomēr daudzviet tas ir tik stāvs un šaurs, ka nav viegli izlīkumot pa to.

Arī vietējiem nekas cits neatliek, kā mērot šo ceļu ar auto, katru reizi riskējot nogāzties no kraujas.
Tomēr tādas tūrkompānijas kā "Gravity Bolivia" piedāvā arī riteņbraucienus, kas ved gluži vai mākoņos, starp kalniem, ūdenskritumiem, un tādējādi nopelna milzu naudu.

Vairāk par bīstamām ekskursijām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!