Foto: Shutterstock
Lai gan vasara tik nupat aiz muguras, ik rudeni tomēr gribas pasūkstīties par vēsajiem laikapstākļiem. Arī virtuāls ceļojums var sildīt sirdi, tāpēc šajā rakstā iepazīstinām ar sešām apburošām Eiropas pludmalēm, kuru smiltīs un ūdeņos vērts uzkavēties arī kādā atvaļinājumā.

Pasaulē ir ārkārtīgi daudz skaistu pludmaļu – ja būtu iespējams, tās varētu salikt vienu otrai blakus un katru atvaļinājuma dienu pavadīt citā, neparastā un īpašā atpūtas vietā. Ja esi no tiem, kuriem ceļojumos ir svarīgi arī pabūt pie ūdens, pagulēt un atļauties nedarīt neko, tieši krasta līnijas skaistums un piedāvātās iespējas noteikti jāņem vērā.

Iedvesmojoties no "European Best Destionations", "The Guardian" un "CNN Travel", šajā rakstā stāstīsim par sešām gleznainām pludmalēm Eiropā – gan populāriem galamērķiem, gan arī rūpīgi slēptiem paradīzes nostūriem.

Taču nevar noliegt, ka arī tuvējai piekrastes pilsētai ir nozīmē. Ielūkojies šajā rakstā un izlasi par vilinošiem ciemiem un pilsētām Eiropas ūdeņu krastos, kuras neliks vilties.

Karvoiero pludmale, Algarve, Portugāle

Foto: Shutterstock

Jūrasbraucēju valstij Portugālei ir savs šarms – lai novērtētu šīs zemes dabas varenību un pilsētu nerimstošo čalu, būs jābrauc vairākas reizes, un kādā no tām vērts paviesoties arī Algarves reģionā. Skaistu pludmaļu šeit netrūkst, īpaši daudz ir arī kaļķakmens alu, kuras tūristi var apskatīt, arī pastaigājoties pa pludmali.

Runājot par konkrētām pludmalēm, viena no skaistākajām ir Karvoiero (Carvoiero) pilsētiņas pludmale. "European Best Destionations" raksta, ka, nonākot šajā sapņainajā vietā, var pat gribēties mainīt biļeti un palikt uz ilgāku laiku! Tāpat tiek vēstīts, ka ūdens temperatūra gada siltākajos mēnešos ir tieši tāda, kas ļaus sakarsušajam ķermenim atvēsināties, gan arī neliks pēc tam klabināt zobus. Ja esi viļņu mīļotājs, labā ziņa, ka arī tie te ir bieži viesi.

Vairāk par ceļojumu uz Algarvi, lasi šeit.

Migjornas pludmale, Formantera, Spānija

Foto: Shutterstock

Mazāk nekā stundas prāmja brauciena attālumā no Ibizas atrodas burvīga saliņa – Formantera. Šajā vietā nav nekādu diženo naktsklubu, jahtu piestātnes vai drūzmēšanās – tikai plašas pludmales un tirkīzzils ūdens. Itin visa šīs Spānijas salas krasta līnija būtu apmeklējama, bet īpaši tiek izcelta tieši Migjornas pludmale jeb "Playa de Migjorn".

Teju vai piecu kilometru garo pludmali raksturo gaišās smiltis, nelielās, akmeņainās klintis un smaragdzaļais ūdens. Kā minēts, skaļa uzdzīve nav šīs salas galvenā izklaide, taču šī pludmale nav pavisam nomaļa, tuvumā ir arī nelielas kafejnīcas un bāri, kā arī pludmales kioski, kuros iespējams atrast pludmales aktivitātēm nepieciešamu atribūtiku.

Spānijā ir vietu, uz kuru brīvās gada dienas plānot gan tiem, kuri grib laiski atpūsties un paballēties, gan arī kultūras, arhitektūras un kulinārijas cienītājiem. Šajā raksta vari iepazīties ar iemesliem, kāpēc taviem ceļiem kaut reizi dzīvē vajadzētu krustoties ar šo zemi.

Navagio pludmale, Zakinta, Grieķija

Foto: AP/Scanpix/LETA

Navagio pludmale dominē tikai divas krāsas – bēšā un zilā. Tā atrodas Grieķijas salā ar nosaukumu Zakinta (Zakyntos Island) un nav sasniedzama pa sauszemes ceļiem.

"Navagio" tulkojumā no grieķu valodas nozīmē "Kuģa vraka pludmale". Loģisks rodas jautājums, kāpēc šī vieta tā nosaukta – atbilde meklējama turpat krastā, kur vraks arī redzams. Kuģis "MV Panagiotis" 1983. gadā nelegāli vedis cigaretes un vīnu, bet kontrabandistiem nav veicies, un kuģis nogājis "pa burbuli" – krasta apsardzes pieķerts un vētras sadragāts. Starp citu, pamesti kuģu vraki ir kā tūristu magnēti. Dažādus interesantus stāstus par viļņu šķēlējiem dažādās pasaules malās meklē šeit.

Jāpiebilst gan, ka 2018. gada 13. septembrī tika ziņots par klints nogruvumu šajā pludmalē. Plašāk lasi šeit.

Cala Goloritze, Sardīnija, Itālija

Foto: Shutterstock

Sardīnija ir labi pazīstama kā paradīze Vidusjūras sirdī, kuras lielākais dārgums ir pludmales (taču ne tikai – ko apskatīt, redzēt un izgaršot Sardīnijā, plašāk lasi te). Cala Goloritze ir viena no klusākajām un mierīgākajām pludmalēm šajā salā, un iemesls tam ir sarežģītā nokļūšana, kas beigu galā ir tā vērta. Arī tad, ja tajā sanāk bariņš cilvēku, parasti viņi nav noskaņoti skaļai atpūtai.

Pludmale atrodas Sardīnijas austrumu krasta vidus daļā un to ieskauj masīva klinšu siena – tieši tāpēc to ir neiespējami sasniegt ar mašīnu. Vienīgā iespēja ir tur nonākt ar kuģīti vai doties divu stundu garā, sarežģītā pārgājienā. Tuvējā apkārtnē ir vēl arī citas nelielas pludmales, piemēram, Cala Mariolu un Cala Gabbiani, kuras kā galamērķi izvēlas gan klusas atpūtas meklētāji, gan arī zemūdens pasaules izzinātāji.

Pampelones pludmale, Francija

Foto: Shutterstock

Paskatoties uz šo pludmali, varētu rasties doma, ka tā uzņemta kādā eksotiskā zemē, tālu ārpus Eiropas, taču izskats mēdz maldināt – pludmale atrodama Francijā, Sentropēzā. Šis ir viens no slavenākajiem kūrortiem Eiropā, kas piesaistījis mākslinieciskas un bohēmiskas dvēseles jau kopš pirmsākumiem.

Nevarētu teikt, Sentropēzā būtu ārkārtīgi daudz muzeju vai ievērojamu apskates objektu, un tieši tāpēc cilvēki šeit bauda dzīvi pludmalēs, kas gan ir ļoti atzinīgi vērtējamas. Pampelone ir garākā (aptuveni pieci kilometri) un arī "darbīgākā" no visām Francijas pludmalēm, taču jāpiebilst, ka tajā ir gan publiski pieejamas vietas, gan arī pludmales bāri ar slēgtu teritoriju.

Jūlijā un augustā šeit ir cilvēku pūļi, taču, ja meklē kārtīgu ballīti, došanos uz šo pludmali ir vērts apsvērt. Ja tomēr vēlies mierīgāku atpūtu, tad tieši rudens ir labākais laiks, kad uz šejieni braukt. Šajā rakstā vari lasīt plašāk par dažādām pilsētām Eiropā, kurās arī rudenī ir silti.

Punta Rata pludmale, Horvātija

Foto: Shutterstock

Šī pludmale ir ārkārtīgi ainaviska. Tā atrodas Brelā un saucama par vienu no skaistākajām Eiropas piekrastēm. Vēl Punta Rata pludmale ir priežu meža ieskauta, kā arī ūdens šeit ir ārkārtīgi dzidrs.

Šo vietu, kuras forma atgādina bultu, ir iecienījušas ģimenes ar bērniem, jo tuvumā pieejams viss nepieciešamais komfortablai atpūtai pie ūdens – sauļošanās krēsli, dušas u.c., raksta "CNN Travel". Tāpat iespējams iznomāt arī riteņus, lai ērtāk iepazītu tuvējo apkārtni.

Starp citu, Horvātijā ir arī viena no savdabīgākajām pludmalēm pasaulē. To dēvē par Zelta raga pludmali tās neparastā izskata dēļ. Par šo un vēl citām iespaidīgām krasta līnijām pasaulē lasi šajā materiālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!