Kapadokija (Cappadocia) ir ārkārtīgi skaista un neparasta vieta Turcijas vidienē – tajā esošā Mīlestības ieleja pārsteigumu sagādā ikvienam, kas tur nokļūst. Ieleja ir mājvieta dīvainas formas milzu klinšu veidojumiem, kur katrs pats var iztēloties un saskatīt daudz ko interesantu.

Dabas brīnums atrodas uz plato, tūkstoš metru augstumā. Šeit reti parādās nokrišņi, ir ļoti sausas un karstas vasaras un ļoti aukstas ziemas. 

Mīlestības ielejā nenākas redzēt tūkstošiem tūristu, jo tuvākajā apkārtnē nav populāri tūristu galamērķi vai citi apskates objekti. Tuvākā apdzīvotā vieta ir maza pilsēta Goreme (Göreme). Taču turki pat priecājas, ka nav tūristu burzmas un ikviens apmeklētājs var izbaudīt mierīgu un klusu atmosfēru, kā arī ļaut vaļu savai iztēlei.

Vislabākais veids, kā apskatīt ieleju, ir doties pārgājienā kājām. Taču, ja nav vēlme doties pastaigā vai arī gribas izbaudīt romantiku, skaistās klintis var vērot no debesīm, lidojot tām pāri ar gaisa balonu.

Klinšu veidojumi ir rezultāts vulkāna izvirdumam senos laikos – vulkāniskie akmeņi veidojas, kad magma atdziest un kļūst cieta. Erozija miljoniem gadu laikā ir izveidojusi ne tikai dažādas dīvainu formu klints skulptūras, bet arī alas un šķeltnes, kur cilvēki ir cirtuši un veidojuši mājvietas. 

Lai gan Kapadokija izskatās sausa un neviesmīlīga lauksaimniecībai, augsne ir minerāliem bagāta, tādējādi šī ir ideāla vieta augļu un dārzeņu audzēšanai. Kapadokijas teritorija ir ļoti nozīmīga Turcijas lauksaimniecības vajadzībām. Turcijas vīns ir iecienīts un diezgan slavens, un Kapadokija ir viena no vietām, kur ir daudz vīna dārzi un arī darītavas.

Netālu esošajā mazpilsētā Goremē atrodas brīvdabas muzejs, kur var apskatīt 700 gadu vecus kristiešu alu gleznojumus. Tos veidojuši mūki alās, kurās viņi bija iekārtojuši baznīcas. Muzejs pārsteidz ikvienu apmeklētāju un tiek uzskatīts par vienu no pasaules neparastākajiem muzejiem.

Tūristi Kapadokijā tiešām iemīlas, jo skats ir tik neparasts un liekas pat nereāls, it kā tas būtu uz citas planētas. Cilvēki iedvesmojas no ainavas, un viņu acīs šis skats paliek neaizmirstams.

Kā nokļūt Kapadokijā?

Visērtāk ir lidot no Rīgas uz Stambulu vai Antāliju - tiešos lidojumus no Rīgas piedāvā vairākas aviokompānijas. Tālāk no šīm pilsētām uz Kapadokiju var nokļūt ar automašīnu, autobusu, vilcienu vai lidmašīnu - no Stambulas un Antālijas ir bieži lidojumi, tāpēc ikviens var atrast sev piemērotāko.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāla www.kuriositas.com.

http://premium-wordpress-themes.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!