Foto: Shutterstock
Plānojot ceļojumu, vienmēr gribās, lai ir izdevīgi un labi. Šoreiz piedāvājam idejas, kur palikt pa nakti Eiropas lielākajās galvaspilsētas, nepārmaksājot luksusa viesnīcām, bet arī nenonākot bēdīgā situācijā, kad nakšņot nav kur.

Berlīne

Vācijas galvaspilsēta visos gadalaikos piedāvā interesantu un kultūras notikumiem piepildītu atpūtu. Šeit var iet muzeju tūrēs vai stundām klaiņot, skatoties vareno arhitektūru. Savukārt vasarā pilsēta tiek piepildīta ar ēnainām terasēm, kur baudīt vietējās virtuves ēdienus. Arī sabiedriskais transports nav dārgs, bet aktīvākajiem tūristiem ir iespēja izbraukāt pilsētu ar velosipēdu.

Foto: Shutterstock

Turklāt Berlīnē var atrast skaistas, bet budžetam draudzīgas viesnīcas. Šeit ir daži no labākajiem piedāvājumiem:
  • "The Circus Hotel" piedāvā cenas sākot no 121 eiro par nakti divām personām. Viesnīcā ir 64 dažāda stila numuriņi, kuri iekārtoti jautrā cirka tematikā. Pirmajā stāvā ir atpūtas telpa ar dīvāniem un grāmatu plauktiem, savukārt kafejnīca "Commonground" piedāvā fantastiskas brokastis visas dienas garumā. Bet, ja ir saulaina diena, var doties uz viesnīcas jumta terasi vai bezmaksas pastaigu ekskursijai.
  • "Motel One Potsdame Platz" piedāvā cenas sākot no 125 eiro par nakti divām personām. Viesnīca atrodas Berlīnes tirdzniecības centrā. To ieskauj veikali, restorāni un kinoteātri. Turklāt pastaigas attālumā atrodas Reihstāgs un Brandenburgas vārti.

Kopenhāgena

Kaut arī Dānijas galvaspilsēta ir iecienīts nedēļas nogales galamērķis, tomēr jāatzīst, ka tā ir dārga. Bet labā ziņa ir tā, ka arī Kopenhāgenā var atrast izdevīgas nakšņošanas iespējas.

  • "Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade" piedāvā cenas sākot no 116 eiro par nakti divām personām. Viesnīcas numuriņi ir veidoti minimālisma stilā neatkarīgi no tā, kuru izvēlas. Visos numuriņos ir televizors, rakstāmgalds, gaisa kondicionētājs un bezmaksas bezvadu internets. Savukārt no augšējiem stāviem paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu.
  • "Moxy Copenhagen Hotel" piedāvā cenas sākot no 137 eiro par nakti divām personām. Viesnīcas interjerā ir daudz mūsdienīgu dizaina elementu, kas numuriņiem piešķir skandināvu elegantā minimālisma noskaņas. Viesiem tiek piedāvātas dažādas ērtības un izklaides, piemēram, tradicionālā brokastu bufete, sporta zāle, bārs un veikaliņi.

Londona

Lielbritānijas galvaspilsēta ir pazīstama ar daudzām lietām: plaukstošu mākslu un kultūru, restorāniem un bāriem, kā arī seno arhitektūru un lielajiem parkiem. Kaut arī pastāv mīts, ka Londonā ir tikai dārgas augstākās klases viesnīcas, tomēr tā gluži nav.

Foto: Shutterstock

Dažas idejas budžeta viesnīcām:

  • "Hotel 55" piedāvā cenas sākot no 125 eiro par nakti divām personām. Viesnīca piedāvā izcilu numuriņu dizainu: istabās ir oriģināli mākslas darbi, mūsdienīgas mēbeles, kā arī sienas drosmīgos toņos. No restorāna, kur tiek pasniegti mūsdienīgi japāņu ēdieni, paveras skats uz viesnīcas labiekārtoto dārzu.
  • "Moxy London Stratford" piedāvā cenas sākot no 167 eiro par nakti divām personām. Viesnīcas dizains ir mūsdienīgs un nepiespiests. Gaišas sienas papilda koši akcenti, padarot interjeru interesantāku. Viesiem ir pieejams bārs un plašā brokastu bufete.

Budapešta

Ungārijas galvaspilsēta ir viens no lētākajiem pilsētas tūrisma galamērķiem Eiropā. Tomēr tas nenozīmē, ka tā savā skaistumā piekāpjas dārgākajām pilsētām Eiropā. Arī Budapešta lepojas ar savu skaisto arhitektūru un izklaides iespējām.

Foto: Shutterstock

Interesantākie budžeta viesnīcu ieteikumi Budapeštā:
  • "Danubius Astoria" piedāvā cenas sākot no 90 eiro par nakti divām personām. Viesnīcas interjers ir veidots klasiskā stilā – sarkans zīds, paklāji, smagi aizkari un lielas lustras. Tas būs ideāls variants tiem, kuri nevēlas palikt ekstravagantās viesnīcas, bet grib izbaudīt klasiskās vērtības.
  • "Magazine Hotel" piedāvā cenas sākot no 100 eiro par nakti divām personām. Šī ir neliela viesnīca, kas atrodas tieši blakus Svētā Stefana bazilikai, kā arī netālu no pilsētas galvenajām apskates vietām, veikaliem, restorāniem un bāriem. Viesnīca pievērš lielu uzmanību mūsdienu dizainam: katrā numurā ir unikāls stils, kas patiks moderno interjeru cienītājiem.

Rakstā tika izmantota informācija no tīmekļa vietnes www.independent.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!