Foto: Shutterstock
171 metru augstais ūdenskritums, kas ticis pie nosaukuma "Diyaluma Falls", ir visai iespaidīgs – lielās šļakatas brīvā kritienā veļas pār klints malu un pazūd dabīgi izveidojušajā baseinā klints pakājē.

Kā minēts "Lonely Planet", šis ir viens no augstākajiem ūdenskritumiem Šrilankā, turklāt, kā saka zinātāji, viskrāšņākais un iespaidīgākais tas ir tieši lietus sezonā, kad ūdens šeit ir pārpārēm.


Neraugoties uz visu iepriekšminēto, ūdenskritumu padara īpašu vēl kāda nianse – sajust tā tuvību un mutuļojošo spēku var gan no ūdenskrituma apakšas, gan augšas. Tūristi iecienījuši doties tieši uz klints augstāko malu, lai tur no augšas paraudzītos uz varenību, kas atrodas zem kājām. Īpaši iecienīts ir tur dabiski izveidojušais un pie pašas klints malas esošais baseins, kurā var ērti veldzēties un iegūt patiesi īpašas sajūtas. Tas vien ir vesela piedzīvojuma vērts faktors, vai ne?

Tomēr šī vieta tūristus vilina arī dažādu leģendu dēļ. Piemēram, viens no populārākajiem ir stāsts par karali, kurš bija ieskatījies kādā vienkāršā dāmā. Abi tā viens otrā iemīlējušies, ka nolēmuši bēgt, rāpjoties augšup pa klints malu. Karalis klintī uzrāpies, bet jaunkudze tā arī nekad nav tikusi līdz virsotnei. Ūdens pār šo klinti sācis velties karaļa nebeidzamo asaru dēļ.

Otrs stāsts, kas apvij šo ūdenskritumu, nav nemaz tālu jāmeklē – pagājušā gadsimta pirmajā pusē divi tūristi nolēmuši mērot ceļu augšup pa klinti. Dāma šo uzdevumu pabeigusi pirmā, tāpēc, kamēr vīrietis vēl kāpis, viņa nolēmusi nolaisties lejā un vēlreiz pierādīt šo varoņdarbu. Kunga ego, ar lejā vērojošo ļaužu pūli, tika iedragāts, tāpēc viņš pārgrieza dāmas virvi, bet vēlāk – arī savējo, abus nosūtot drošā nāvē un pārvēršot ūdeni asiņu jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!