Foto: Shutterstock
Skaistā ieleja, kas plašāk pazīstama pēc nosaukuma "Sokolia dolina" jeb Piekūnu ieleja, ir skaista vieta, kur pabūt, ja sanācis apciemot Slovākiju. Galu galā – ne velti šī aiza iekārtojusies vietā, ko sauc par Slovāku paradīzes nacionālo parku.
Kā izceļ populārais ceļvedis "Atlas Obscura" – šī aiza ir apslēptais Slovākijas dārgums. Mežonīgā daba šeit parāda sevi no labākās puses, variējot ar burvīgām ainavām un uzmanību piesaistošiem objektiem.

Šajā apvidū izkārtojušies vairāki ūdenskritumi, kuri pārsteidz pat ar 75 metru iespaidīgi augstām šļakatām. Turklāt gar tiem parka teritorijā izkārtotas koka laipiņas un trepītes, kas ved gar klintīm uz augšu. Burvīgs skats pavērsies no ūdenskrituma ar nosaukumu "Závojový", kas ietver visus iepriekš aprakstītos elementus.
View this post on Instagram

A post shared by Magdalena Kleinova (@pingui.pinguin) on Jul 20, 2018 at 9:56am PDT


Labākais laiks ielejas baudīšanai ir pavasaris vai rudens, kad ūdenskritumi ir ūdeņiem īpaši bagāti un pārsteidz ar milzu šļakatām.

View this post on Instagram

A post shared by 🐻Júlia Kubačková🐻 (@ju_lia_nna) on May 30, 2019 at 5:45am PDT


Protams, jāizceļ arī neskartā daba. Gaisotne šajā pusē ir tik netraucēta, ka bieži vien iespējams sastapt arī kādu savvaļas zvēru, tostarp briežus vai pat lūšus, minēts "Atlas Obscura".

View this post on Instagram

A post shared by 🐻Júlia Kubačková🐻 (@ju_lia_nna) on May 26, 2019 at 11:42am PDT


Paradīzes parkā iespējams doties arī pastaigās pa citām takām, tostarp populārajām "Suchá Belá", "Ferrata Kyse", "Prielom Hornádu", taču Piekūnu ielejā nenāksies drūzmēties starp tūristu grupām, turklāt skati ir vareni.

View this post on Instagram

A post shared by Lucya Tódová (@lucya.todova) on Aug 20, 2018 at 12:14pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!