Foto: Kadrs no video
Vulkāns Nikaragvā ar nosaukumu "Cerro Negro" ir ikviena izaicinājumu mīloša iespēja patiesi pārbaudīt savu drosmi, jo izklaide, kas tur tiek piedāvāta, ir visai neparasta – šļūkšana lejup no vulkāna uz dēļa.
Protams, lai mestos lejup pa vulkāna stāvo un melno nogāzi, vispirms ar visu ekipējumu nāksies mērot ceļu augšup uz aptuveni 700 metrus augsto vulkāna virsotni, kas jau vien būs īstens piedzīvojumus. Bet tikai tad, kad drošsirži uzvilks īpašos tērpus un uzliks aizsargbrilles, lai pasargātu sevi, kā arī rokās paņems koka dēli, kas paredzēts šļūkšanai, sirds sāks pukstēt straujāk – šļūkšana uz šāda dēļa pa stāvo nogāzi nav joka lieta.

Kā teikts "Culture Trip", dodoties lejup pa vulkānu, iespējams sasniegt varenu ātrumu – pat 80 kilometrus stundā, kas nudien divreiz liek padomāt, vai tik strauja izklaide būs piemērota ikvienam. Turklāt jāņem vērā, ka pats dēlītis ir ļoti vienkāršs – koka gabals ar iesietu striķīti, lai turētos, bet bremzēšanas darbiņi tiek uzticēti kājām. Vai tu spētu pamēģināt kaut ko tik dullu?

Ja plāno ceļojumu, pirms tam rūpīgi apdomā vajadzību doties uz Nikaragvu tur valdošās drošības situācijas dēļ. Plašāk par situāciju Nikaragvā lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!