Foto: Shutterstock
Lai arī varam lepoties un priecāties par ainaviskajiem Latvijas upju lokiem, nevar noliegt, ka šī savdabīgā upe Kolumbijā liek acīm iemirdzēties nedaudz kvēlāk.

Piecu krāsu upe, kuru bieži izceļ kā skaistāko savā kategorijā, jeb "Caño Cristales" ir īsts dabas brīnums. Savus toņus upe ieguvusi, pateicoties sūnām, smiltiņām un tur mītošajam ūdensaugam – sarkanajam "Macarenia clavigera".

Foto: Shutterstock

Lai šī krāsu kombinācija būtu labi pamanāma un upe iekrāsotos skaistajos toņos, būtiski pāris aspekti. Jābūt piemērotam ūdens līmenim, kā arī jāspīd saulei, tāpēc bieži vien šis unikālais skats vērojams tieši laika posmā no septembra līdz novembrim. Pārējā laikā, kā minēts "Atlas Obscura", šo upi no citām nekas īpašs neatšķir.

Sulīgi košo upi vietējie iesaukuši par plūstošo varavīksni, jo neparastā toņu gamma atgādina tieši šo dabas parādību, skaidrots "Culture trip".

Te gan noteikti vērts pieminēt – šo vietu savām acīm nav nemaz tik viegli baudīt. Līdz upei ir ļoti grūti nokļūt, kā arī patvaļīga atrašanās, peldēšanās un cita veida izdarības šajā apkārtnē ir strikti aizliegtas. Tā kā upe ir iekļauta īpaši aizsargājamo vietu sarakstā, turp doties var vien gidu uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!