Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ar frāzi "Frohe Weihnachten" jeb "Priecīgus Ziemassvētkus" pie Vīnes rātsnama interesentus sagaida Ziemassvētku tirdziņš, kur gaisā virmo īpaša svētku sajūta.

Tur, kā ik gadu, apvienojušies dažādi amata pratēji, piedāvājot ļaudīm sajust patiesu Ziemassvētku garu. Dažādi suvenīri, tradicionālie našķi, tējas un gardumi – tas viss un ne tikai atrodams tirdziņā, kas šajā gadā darbojas no 17. novembra līdz 26. decembrim.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Dienā patīkami pārsteigs darbīgā rosība, bet vakarā smaidā liks atplaukt neskaitāmās lampiņu virtenes, kas ieskauj tirdziņu. Lai arī netālu esošajā parkā vēl čab rudens lapas, blakus krāšņajiem kokiem stalti iekārtojusies arī Ziemassvētku eglīte. Ar kādu piparkūku saujiņu un sildošu dzērienu savas svētku sajūtas neapmānīt.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Esot Vīnē, noteikti jāpaklīst pa pilsētas vēsturisko daļu, zīmīgākajiem muzejiem un jāaiziet palūkoties uz Sv. Stefana katedrāli. Tāpat savām acīm noteikti jāapskata arī diženā Vīnes operas ēka, kas tiek uzskatīta par vienu no nozīmīgākajiem opernamiem pasaulē, galvenokārt apjomīgā repertuāra dēļ. Turklāt nevar nepiebilst, ka pilsētas māksliniecisko mantojumu veidojuši tādi dižgari kā, piemēram, Mocarts, Bēthovens un arī daudzi citi mākslinieki.

Bet kā Vīne šogad sagaida svētku viesus? Lūk, "Delfi" un fotogrāfs Kārlis Dambrāns paviesojās krāšņajā Vīnes Ziemassvētku tirdziņā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!