Priekšā garas svētku brīvdienas un, kad mājās sēdēšana un cepeši būs jau nedaudz apnikuši, vērts padomāt par kādu jauku izbraucienu. Un kāpēc gan lai tas nebūtu uz Igauniju? Kaimiņi gaida gan ģimenes ar bērniem izjust Ziemassvētku noskaņu, gan tos, kas vēlas baudīt pilsētas atmosfēru un kultūru vai nodoties sportiskām aktivitātēm.

Pārsteigumiem pilni Ziemassvētki 'Lotes zemē'

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kas vēlas sagādāt jauku svētku pārsteigumu savām jaunākajām atvasītēm, šogad noteikti jāpaviesojas vasarā atklātajā tematiskajā atpūtas parkā "Lotes zeme". Tematiskais parks pirmssvētku laikā līdz 21. decembrim vēris savas durvis, lai apmeklētājus iepriecinātu ar svētku programmu "Ziemassvētki Lotes zemē". 

Lotes zemē Ziemassvētku gaidīšanas laikā apmeklētājus sagaidīs daudz aizraujošas aktivitātes kopā ar Izgudrotāju ciema iedzīvotājiem. Teātris, atrakcijas un meistardarbnīcas ik dienu priecēs kā lielus, tā mazus. Tā kā laika apstākļi ziemā Igaunijā ir visai nepastāvīgi, paredzētas atrakcijas un izklaides gan telpās, gan zem klajas debess.

Vairāk par Ziemassvētku pasākumiem "Lotes zemē".

Viss no piparkūku mīklas - izstāde 'Piparkūku mānija'


Foto: Publicitātes foto

No 18. decembra līdz 8. janvārim Tallinas Dizaina un arhitektūras galerijā apskatāma mākslas un dizaina izstāde "Piparkūku mānija". Izstāde kļuvusi par adventes laika tradīciju un šogad norisināsies jau astoto gadu. Kā atklāj izstādes nosaukums, visi Ziemassvētku tematikā veidotie eksponāti tapuši no piparkūku mīklas.

"Piparkūku mānija" ir oriģināla un rotaļīga izstāde, kurai analogs nav atrodams nekur citur pasaulē. Trīs nedēļu garumā Tallinas Dizaina un arhitektūras galerijā būs iespējams aplūkot vairāk nekā simt igauņu mākslinieku un dizaineru radītos eksponātus, kas aizvedīs izstādes apmeklētājus smaržīgajā sapņu pasaulē. 

Šogad izstādes ekspozīcija veltīta tēmai "Rotaļlietu muzejs", un pārsteigumi tajā sagaida kā mazos, tā arī lielos apmeklētājus. Iepriekšējo gadu izstādes pierāda, ka piparkūku mīkla ir lielisks materiāls, kas ļauj māksliniekiem īstenot visneparastākās idejas, jo iepriekšējo gadu izstādēs dizaineriem piparkūku konstrukcijas izdevies pat apvienot ar pulksteņu mehānismiem, radot neparastus pulksteņus, bet modes mākslinieki parādījuši to, ka arī piparkūku mīkla var kalpot par materiālu īpaši garšīgiem tērpiem.

Fotogalerijā redzami mākslinieku darbi no iepriekšējo gadu izstādēm.

Ziemassvētku noskaņas svētku tirdziņos Tallinā un Tartu


Lai Igaunijas iedzīvotājiem un viesiem dāvātu pasakainu svētku noskaņu, Tallinā un Tartu ik gadu tiek organizēti īpaši pasākumi, kas visu pirmssvētku laiku šīm sirmajām pilsētām piešķir īpašu atmosfēru. Līdzās majestātiskajai Tallinas domei kā ik gad visu adventes laiku līdz pat 10. janvārim darbosies Tallinas Ziemassvētku tirdziņš

Pilsētas rātslaukumā ikviens var iegādāties amatnieku darinātas oriģinālas Ziemassvētku dāvanas, nobaudīt Igaunijai tradicionālu svētku laika ēdienu (asins pudiņš, štovēti kāposti, piparkūkas, u.c.) vai sasildīties ar glāzi karstvīna. Turklāt aizraujošas atrakcijas šeit sagaida arī mazākos tirdziņa apmeklētājus. Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums īpaši atmiņā paliekošs būs pēc tumsas iestāšanās, jo visa tā teritorija ir skaisti izgaismota, un vakarā koši iedegas arī teritorijas centrā uzstādītā svētku egle. Tirdziņš apmeklētājiem būs pieejams visas nedēļas garumā. Vairāk par Tallinas Ziemassvētku tirdziņu

Ziemassvētku sajūtu uzburt, gaidot svētkus, izdosies arī Tartu. Turklāt tieši šī pilsēta tiek dēvēta par Igaunijas Ziemassvētku pilsētu. Visu decembra mēnesi līdz pat Ziemassvētkiem pilsētā norisinās pasākumi un notikumi, lai palīdzētu iedzīvināt svētku sajūtu. Kultūras pasākumi norisinās pilsētas koncertzālēs, baznīcās un īpaši ierīkotās Ziemassvētku darbnīcās. Protams, svētku noskaņa lieliski izjūtama arī skaisti izrotātajās Tartu ielās, bet centrālajā laukumā greznojas pilsētas lielākā egle, skan svētku mūzika un darbojas arī svētku gadatirgus.

Ziemassvētku vecīša Korstna saimniecība


Īsa brauciena attālumā no Pērnavas atrodas Korstna saimniecība un viesošanās šeit būs lielisks piedzīvojums ikvienam! Saimniecībā mīt zirgi un truši, bet par tiem rūpējas Ziemassvētku vecītis ar Sniegbaltīti un rūķiem. 

Turklāt Ziemassvētku vecītis šeit mīt visu gadu. Viesojoties saimniecībā, iespējams palīdzēt Ziemassvētku vecītim un viņa ģimenei veikt dažādus saimniecībā noderīgus darbus, kā arī rīkot dzimšanas dienas svinības, piedalīties meistarošanas darbnīcās un nodarboties ar citām jaukām aktivitātēm. Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir lieliski piemērots, lai šeit paviesotos!

Vairāk informācijas par Igaunijas tūrisma objektiem:www.visitestonia.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!