Foto: Shutterstock

Zhangjiajie nacionālais parks Ķīnā ir ievērojams ar klinšainajiem pauguriem, kurus apauguši meži. Tomēr tie nav vienīgie, kas stalti izslējušies apkārtnē. Turpat atrodas arī varenais Bailongas lifts ("Bailong Elevator"), kurā braucienu spēj izbaudīt tikai drosmīgākie.

Bailongas jeb Simts pūķu lifts ir 326 metrus augsts. Ar šiem iespaidīgajiem izmēriem tas tiek uzskatīts par varenāko āra liftu pasaulē, skaidro "Atlas Obscura". Darbi pie lifta būvniecības sākti 1999. gadā, un jau pēc trīs gadiem tas gaidījis pirmos viesus. Simts pūķu lifts sastāv no trīs atsevišķiem un paralēliem liftiem, kur katrā no telpām iespējams satilpt 50 interesentiem.

Gadu gaitā tas piedzīvojis vairākus uzlabošanas un atjaunošanas darbus, piemēram, ieviešot zemestrīču detektorus, kas kādu svārstību rezultātā ļautu ātri evakuēties. Tāpat, pēc 2015. gadā veiktajiem darbiem, uzlabots brauciena ātrums, tāpēc tagad, lai no klints pakājes uzbrauktu augšā, nepieciešama minūte un 32 sekundes.

Foto: Shutterstock

Tomēr ne kapacitāte, ne arī brauciena ātrums ir tas, kas galvenokārt vilina ļaudis uz šo pusi – tie ir fantastiskie skati, ko iespējams redzēt, pateicoties lifta stikla sienām. Tiesa gan, tos izbaudīt varēs vien drosmīgākie, jo iespaidīgais augstums bailīgāko sirdij liks bailēs notrīsēt.

Foto: Shutterstock

Vērts piebilst, ka sākotnēji dabas aizstāvji, bažoties par dabai nodarīto postu un cilvēku plūsmām, bija norūpējušies par šāda lifta būvniecību tik unikālā vietā, tomēr gadu gaitā pierādījies, ka cilvēki labprāt izvēlas ceļu uz klints virsotni mērot ar liftu, nenodarot skādi dabai kalnu takās.

Citus dižus un interesantus liftus visā pasaulē vari apskatīt te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!