Foto: Shutterstock
Akmeņos ir jūtams pamatīgs spēks. Iespējams, tieši tāpēc šīs akmens mājas ar gluži vai magnēta spēku pievilina tūristus no visas pasaules. Turklāt šīs ēkas nav mums nemaz tik nesasniedzamas, jo meklējamas tepat, Eiropā.

Šajā reizē "Tūrisma Gids" izcēlis trīs vietas, kur meklēt mājiņas, kas iespiedušās starp akmeņiem. Kāda no tām tik vien kā viltīgi iekārtojusies starp akmens sienām, savukārt citos gadījumos milzu akmeņi ir daļa no ēkas, kalpojot par sienām vai pat jumtu. Lai vai kā – šīs savdabīgās ēkas ir īsti tūristu magnēti, tāpēc ieplāno ekskursiju nākamajā Eiropas ceļojumā uz kādu no šīm pieturvietām.

Māja starp klinšu grēdām

Foto: Vida Press

"Castel Meur" jeb māja starp akmeņiem pelnīti piesaistījusi tūristu uzmanību un uz citkārt kluso Francijas ciematiņu, proti, "Plougrescant" vilina interesentu pūļus.

Māja starp akmeņiem, par kuru informāciju var atrast arī pēc atslēgas vārdiem "La Maison du Gouffre", celta 1861. gadā. Tā atrodas netālu no jūras, tādēļ prātīgs šķitis lēmums to celt starp divām klinšu sienām, tā parūpējoties vismaz par kādu aizsardzību no vētrām un citiem dabas untumiem. Tolaik nekādas apbūves atļaujas nav bijis jākārto, tāpēc ikviens cēlis ēkas, kā nu vēlējies, ko izveicīgi izmantojis pirmais teritorijas īpašnieks.

Jāsaka godīgi – būvniecības risinājums nudien ir unikāls, tādēļ nav nekāds brīnums, ka ļaudis izvēlas doties uz šo Francijas pusi, lai aplūkotu to klātienē savām acīm. Agrāk īpašnieki ļāvuši tūristiem nākt privātmājas teritorijā un aplūkot interesanto ēku pavisam tuvu, bet kopš kāds ziņkārīgais uzkāpis uz celtnes jumta un nodarījis bojājumus īpašumam, saimnieki uzcēluši žogu, ļaujot uz mājiņu raudzīties vien no konkrēta attāluma.

Kā skaidrots portālā "Amusing Planet", šobrīd ēkā dzīvo tās pirmā īpašnieka mazmeita, kura šo vietu par mājām sauc jau kopš 2004. gada.

Lasīt vairāk

Māja, kurā milzu akmeņi kalpo par sienām

Foto: Shutterstock

"Casa do Penedo" jeb Akmens māja nudien ir vieta, ko vērts apmeklēt tiem, kas novērtē neparastas celtnes. Ja vēlies šo vietu lūkot savām acīm, būs jādodas uz Portugāli. Kad internetā parādījušies pirmie foto no šīs visai interesantās vietas, daudzi uzskatīja, ka šāda vieta nemaz neeksistē un ir vien veikls foto apstrādes triks. Tomēr interesantais namiņš nudien ir īsts.

Māja celta 1974. gadā, un tās būvniecībā izmantoti četri milzu laukakmeņi, skaidrots "Forbes". Tāpat vērts izcelt, ka ēkā nav elektrības, tāpēc mājas īpašniekiem jāpaļaujas vien uz pa mazajiem lodziņiem ienākošo dienas gaismu, kā arī svecēm.

Iespiedusies starp lielajiem akmeņiem, nelielā izmēra mājiņa pievērusi uzmanību no visas pasaules. Tomēr ne visiem tūristiem izdodas tik vienkārši to sasniegt. Kā skaidrots portālā "Atlas Obscura", privāto teritoriju apjož žogs, neļaujot brīvi pietuvoties namiņam, tomēr arī no attāluma iespējams raudzīties uz šo interesanto būvi. Protams, var cerēt arī uz laimi sastapt mājas īpašniekus, kuri dažkārt ir gatavi padalīties ar tās stāstu un izrādīt to, uzsver daži ceļotāji "TripAdvisor".
Lasīt vairāk

Vesels akmeņu māju ciems


Foto: Shutterstock

Vēl viena vieta, kur meklēt starp akmeņiem iespiedušās ēkas, ir Monsanto Portugālē. Tur atradīsi pat vairākus namiņus, kuru būvniecībā iekļauti milzu akmeņi. Tie izmantoti kā sienas vai pat "uzkrituši" uz jumta, radot visai interesantu ainu.

Kā skaidrots tūrisma ceļvedī "Travel in Portugal", 1938. gadā Monsanto tika izcelts kā "visportugāliskākais ciems Portugālē", un no tā laika ciems rūpīgi tiek pieskatīts, stilistiski neļaujot izbojāt tā atmosfēru.

Foto: Shutterstock

Pilsētiņa ar namiem, kuriem ir sarkani jumti, un milzīgajiem laukakmeņiem, nav īpaši mainījusies jau gadsimtiem ilgi, tāpēc to tā novērtē ceļotāji no dažādām pasaules malām. Starp citu, laukakmeņi te tiešām ir milzīgi un dažiem no tiem ir pat durvis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!