Foto: Kadrs no video
Ja lēciens ar gumiju vairs nešķiet gana adrenalīna raisošs, šī atrakcija, kuru varētu dēvēt teju par brīvo kritienu, dažbrīd dūšai var likt saskriet papēžos – īpaši tad, kad saproti – atpakaļ ceļa vairs nav. Tā atrodas Boholas salā, Filipīnās, "Danao" atrakciju parkā.

Šī atrakcija noteikti nav domāta tiem, kurus biedē augstums. Tā paredz, ka galvā tiek uzvilkta ķivere, bet cilvēks pats tiek saslēgts trosēs. Princips pielīdzināms lēcienam ar gumiju, taču šajā gadījumā kritiens lejup nesākas brīdī, kad tiek sperts solis pāri malai – cilvēks vēl kādu brīdi tiek turēts gaisā, karājoties virs aizas.

Platforma, no kuras ekstrēmais lēciens sākas, atrodas aptuveni 200 metru augstumā, taču pats kritiens sasniedz aptuveni 75 metrus. Kad veiktas visas drošības pārbaudes, asu izjūtu cienītājs apsēžas platformas galā, kas lēnām tiek nolaista. Šo atrakciju ekstrēmāku padara fakts, ka sākumā, kad cilvēks vienkārši tiek turēts virs aizas, izjūtas tiek vēl vairāk sakāpinātas. Iespējams, kādam drosmīgajam tajā brīdī pat dūša saskrien papēžos, taču atpakaļ ceļa vairs nav.

Atrakciju parkā ir vēl arī citas atrakcijas. Viena no tām redzama video turpinājumā – iespēja staigāt pa stikla platformu, kas atrodas 220 metrus virs zemes. Tai apkārt nav margu, un vienīgais veids, kā līdz neparastajai "pastaigu takai" nokļūt, ir ļauties trošu ceļa braucienam pāri aizai. Vairāk par to uzzini šajā rakstā.

Ja esi asu izjūtu cienītājs, tevi varētu uzrunāt arī šīs šūpoles Taizemē, kas iekārtotas 55 metru augstumā, savukārt te iepazīsties ar vēl kādu ekstrēmu atrakciju – tiltu Ķīnā, kam speciāli izveidoti caurumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!