Foto: Shutterstock

Nīderlandes pilsētā Lisē atrodas Keukenhofas dārzs, kas zināms arī kā "Eiropas dārzs" un viens no lielākajiem ziedu dārziem pasaulē. Katru pavasari te viesojas tūristi, kas jūsmo par krāšno tulpju ziedēšanu, jo nekur citur pasaulē nav pieredzams šāds pavasara puķu krāšņums. Skaista ir dārza daļa, ko veido ornamentāli ziedu apstādījumi, bet pēdējās dienās sociālajos tīklos aizvien vairāk var manīt, ka cilvēki vairāk sajūsminās par tulpju ziedu lauku bildēm, kas uzņemtas no gaisa.

Keukenhofas dārzs atvērts tikai īsu brīdi – no marta līdz maijam, tulpju ziedēšanas sezonā. Tad te tiek rīkotas izstādes, veidotas ziedu instalācijas un skulptūras. Vienu Keukenhofas dārza daļu veido krāsainu tulpju joslas, kas izskatās kā nomērītas un pirmajā acu uzmetienā nemaz neliecina, ka tās ir tūkstošiem puķes. Šo teritoriju, kas atrodas starp Laideni un Hārlemu, vietējie dēvē par "kāpu un puķsīpolu reģionu". Turklāt tā atrodas 40 kilometrus no Amsterdamas, tāpēc diezgan viegli sasniedzama tiem, kas viesojas Nīderlandes galvaspilsētā.

Foto: Shutterstock

Ja Kaunkenhofa dārzu sanāk apmeklēt dienas pirmajā daļā, tad otru dienas daļu var veltīt velo izbraucienam gar tulpju laukiem. Velosipēdus var iznomāt tepat Kaukenhofas dārzā, kur līdzi dod arī iespējamos maršrutus. Savukārt tie, kas nevēlas braukt ar velosipēdu, var iznomāt nelielus elektromobiļus. Vairāk par Kaukenhova dārzu lasi rakstā "Bezgalīgie tulpju lauki un krāšņais Kaukenhofa dārzs – ziedu svētki Nīderlandē".

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!