Foto: Shutterstock
Dienvidāfrikā meklējamie torņi, kas plašāk pazīstami pēc nosaukuma "Orlando Towers", ir ievērības vērti ne tikai ar savu augstumu vai stilizēto ietērpu, bet arī ar asinis stindzinošām izklaides iespējām.

Palielinoties gan iedzīvotāju, gan arī elektrības patēriņam, 1935. gadā radās ideja un tika uzsākti pirmie darbi pie spēkstacijas izveidošanas. Lai arī tās būvniecība dažādu apstākļu dēļ prasīja aptuveni 20 gadus, iedzīvotāj agrāk vai vēlāk tika pie stacijas, kas nodrošināja tuvējo apkārtni ar nepieciešamo enerģiju.

Akmeņogļu rūpnīca veiksmīgi darbojās līdz 1998. gadam, kad tās darbība tika pārtraukta. Lai arī oriģinālā spēkstacija sagruva 2014. gadā, divi dzēšanas torņi palika neskarti, skaidrots ceļvedī "Atlas Obscura".

Tā kā tuvākā apkārtnē saceltas lielākoties vienstāvu mājiņas, divus lielos torņu nav iespējams nepamanīt. 33 stāvu augstumā izstiepušies torņi ir pārredzami no teju jebkuras apkārtnes vietas. Lai arī agrāk šie dzēšanas torņi bijuši visai drūmi, pēc spēkstacijas darbības pārtraukšanas tie glīti pārkrāsoti, atainojot pilsētas enerģiskumu un vērtības, kā arī piešķirot apkārtnei un dzīvei nedaudz košuma.

Tomēr kopš 2009. gada šī vieta kļuvusi vēl interesantāka un tai rasts pielietojums – torņi piesaista tūristus un adrenalīna meklētājus. Dodoties uz torņu virsotni, kas atrodas aptuveni 92 metru augstumā, bezbailīgākie var piedalīties dažādās aktivitātēs. Piemēram, vērot pilsētas ainavas no neiedomājam augstuma, lekt ar gumiju, staigāt pa tiltiņu, kas izbūvēts starp torņiem, kā arī nodoties brīvajam kritienam, kas tiek uzskatīts pat par ievērojamu uz pārējo šādu izklaižu fona visā pasaulē.

Vai tu piekristu šādam brīvajam kritienam?

Ja plāno ceļojumu uz Dienvidāfriku, vispirms gan pārliecinies, cik droši tas ir. Ieteikumus un brīdinājumus ceļotājiem iespējams atrast Ārlietu ministrijas mājaslapā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!