Foto: Shutterstock

Kameronas ūdenskritums jeb "Cameron Falls" ir viena no vietām, ko vērts apciemot, ja ceļi veduši uz šo Kanādas pusi. Ūdenskritums atrodas Vatertonas parkā ("Waterton Park"), un tieši tas ir viens no lielākajiem tūristu magnētiem apkārtnē.


Nevar noliegt, ka ūdenskritums ir visai skaists un vilinošs, tomēr kāds dabas fenomens šo vietu padara vēl īpašāku. Lai arī ikdienā ūdenskritumā plūstošais ūdens ir kristāldzidrs, konkrētos laika periodos ūdens tajā iekrāsojas sarkanīgos toņos, liekot apbrīnā noelsties ikvienam, kas redzējis šo reto, taču satriecošo skatu.
View this post on Instagram

A post shared by Li💚💚🌍🌎🌍 (@natural_alruta) on Mar 23, 2017 at 2:05pm PDT


Izskaidrojums gan šai šķietamajai mistikai ir visai vienkāršs. Ūdens "Cameron Falls" nāk no tuvējā ezera, kas pa nelielu gravu aizplūst līdz pašam ūdenskritumam. Stipra lietus laikā no upes grīvā esošajiem akmeņiem un klintīm noskalojas iežu virskārta, iekrāsojot upi netipiskā krāsā, skaidro "World Atlas". Kā minēts "Culture Trip", šādu skatu visdrīzāk iespējams redzēt pavasarī un vasarā, tomēr ūdenskritums tāpat ir apskates vērts!

View this post on Instagram

A post shared by EMU Australia (@emuaustralia) on Oct 13, 2017 at 10:03pm PDT

Tiem, kam pie sirds iet gari pārgājieni, vērts doties 19 kilometru garā pastaigā pa parka teritoriju, galā sasniedzot iespaidīgo ūdenskritumu. Tomēr, kā minēts parka mājaslapā "Mywaterton", pie ūdenskrituma var vienkārši nokļūt arī pa ērtu un labiekārtotu taciņu, mērojot īsāku ceļu.

Ja ūdenskritumu apskatīšana ir neatņemama tava ceļojuma sastāvdaļa, vērts iepazīties ar šo "Tūrisma Gids" skaistāko ūdenskritumu izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!