Foto: instagram.com/petekkabakci

Jau iepriekš esam stāstījuši par ezeriem, kalniem un upēm, kas iekrāsojušies neierasti sulīgās un krāšņās krāsās. Bariņam daļēji var pievienoties arī pāris purvainas vietas ASV, kur novērojams varavīksnes efekts.

Ūdens, kas iekrāsojies varavīksnes toņos, nav visai bieža parādība, tomēr tie, kas to redzējuši savām acīm, noteikti var apgalvot, ka tas ir neaprakstāmi.

Šis fenomens novērtos daudzviet purvainajos apvidos. Bieži vien tas redzēts teritorijās Floridas tuvumā, bet pamanīts arī citviet, piemēram, Virdžīnijas štata parkā ar nosaukumu "First Landing State Park". Kā skaidro BBC, skaistā nokrāsa nav iegūta piesārņojuma dēļ, bet purvi savu nokrāsu iegūst, pateicoties tajos esošajām cipresēm un dabīgajām eļļām, kas rodas bioloģisko procesu rezultātā.

View this post on Instagram

A post shared by Petek Kabakci (@petekkabakci) on Nov 26, 2018 at 12:15pm PST

Jāņem vērā, ka, lai redzētu skaisti krāsaino ūdeni, apkārtnei jābūt mierīgai – gan vējš, gan laivu un laipu radītās vibrācijas var visai ātri un viegli izjaukt trauslo krāsu mozaīku ūdenī. Turklāt vislielākā iespēja šo fenomenu redzēt ir vietās, kur apkārt nav neizmērojami plašumi, kas palīdzētu izjaukt skaistās krāsu spēles.

Ļaudis, kuri redzējuši skaisto dabas fenomenu, nosaukuši to par "pasteļu varavīksnes purva efektu". Kāds teic, ka šo fenomenu redzējis 40 gados 10 reizes un vienmēr tas gadījies februārī, bet cits zina stāstīt, ka vislabāk to iespējams saskatīt, ja nav lijis pāris nedēļas, skaidrots BBC.

View this post on Instagram

A post shared by Hilary (@hilstar221) on Nov 8, 2018 at 7:35am PST

Tie, kas bijuši īstajā vietā un īstajā laikā nereti ar šo fenomenu padalījušies arī sociālajos tīklos, un skaistos foto var atrast, izmantojot tēmturi "#rainbowswamp" jeb varavīksnes purvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!