Foto: Shutterstock
Šis nebūt nav veikls foto apstrādes triks vai tikai acu apmāns. Šis kalns, kas atrodas Peru, patiesi laistās varavīksnes krāsās un ir kļuvis par iemīļotu ceļotāju galamērķi – neraugoties uz to, ka tas atklāts tikai aptuveni pirms pieciem gadiem.

"Vinicunca" jeb Varavīksnes kalns slejas 5200 metru augstumā Kusko reģionā un pārsteidz ar savu izskatu. Ne velti "National Geographic" šo kalnu atzīmēja kā vienu no piecām vietām, ko obligāti jāaplūko Peru.

Kas interesanti, "New York Times" skaidro, ka šo kalnu vietējie iedzīvotāji atklājuši tikai pirms pieciem gadiem – kad globālās sasilšanās rezultātā no kalna grēdām nokusis sniegs, tādējādi atsedzot brīnumaino skatu. Vieta nekavējoties kļuvusi patiešām ļoti populāra – dienā, kā minēts, šo skatu apbrīnot steidz aptuveni 1000 interesentu, tāpēc ļaudis sākuši uztraukties, vai tūrisms neizbojās neskartās dabas burvību.

Daudzu cilvēku prātus nodarbina jautājums, no kurienes kalns ieguvis tik interesanto skatu, laistoties septiņās krāsās. Atbilde ir sekojoša – krāsainās svītras radušās minerālu nogulsnēšanās rezultātā, kas gadu gaitā pakļauti erozijai. Kā novērojuši ceļotāji, visspilgtāk toņi iezīmējas vasarā, tāpēc glītākos foto un krāšņākos iespaidus iespējams iegūt tieši tad, skaidro "BuzzFeed".

Taču, lai vērotu šo brīnumu savām acīm, būs visai jāpapūlas un jāmēro ceļš saviem spēkiem – vieta atrodas dziļi kalnos. Kā minēts "Atlasobscura", ir vairākas takas, pa kurām iespējams doties – gan tādas, kam jāatvēl diena, gan pat sešu dienu ilgs pārgājiens, ko dēvē par šīs vietas autentisko pieredzi. Te gan vērts piebilst, ka pat rūdītākie ceļotāji skaidrojuši, ka, lai arī kalns krāsojas labi pamanāmos toņos, to atrast ir visai grūti, tāpēc pārgājiens gida pavadībā ir vislabākā izvēle.
  • Latviešu ceļotāju pieredzi, aplūkojot šo kalnu, meklē te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!