Foto: Shutterstock
"Postojna" alas Slovēnijā pavisam noteikti liks elpai aizrauties! Iespaidīgā alu sistēma radusies aptuveni pirms 90 miljoniem gadu un to izrobojusi un tik iespaidīgu padarījusi tur tekošā upe.

Lai aplūkotu šo dabas varenību, ļaudis sēžas tūristu vagoniņos, kur ļaujas 3,7 kilometru braucienam. Vagoniņi, kas ved pa interesentiem alu labirintiem, savu funkciju pilda 146 gadus, un, kā minēts tūrisma objekta mājaslapā, tā ir pirmā dzelzceļa līnija pazemes alās pasaulē.

Alās pustumsiņā iespējams aplūkot interesantās klinšainās sienas un brīnišķīgos stalagmītus, kas veidojušies laika gaitā. Alas ir tik plašas, ka tajās varētu ietilpt 10 tūkstoši ļaužu, minēts "Culture Trip".

Šī pazemes valstība par mājvietu kļuvusi arī kādiem interesantiem radījumiem, kas tagad tikuši pie apzīmējuma "Proteus Anguinus". Radījumi, kā mēļo, tur jau mitinās no 17. gadsimta, un nostāsti, ka tie ir pūķu mazuļi, vēl joprojām nepamet cilvēku prātus.

Nevar nepieminēt, ka Slovēnijas pazemes apskates objektam šis ir īpašs gads – ir pagājuši tieši 200 gadi kopš iespaidīgāko alu atklāšanas.


Ja ceļi veduši uz Slovēniju, iespējams, vērts aplūkot arī kādu no šīm ceļojuma maršruta apskates vietām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!