Foto: Shutterstock
Gluži kā Lielais Ķīnas mūris, Bulgārijā izvijies kāds cits brangs tā līdzinieks. Pazīstams pēc nosaukuma "Ovech Fortress", tas celts skaistā vietā un piesaista tūristus.

Šis cietoksnis nudien priecē ar savu atrašanās vietu – tas iekārtojies Bulgārijas kalnos un dod iespēju viesiem lūkoties uz burvīgiem skatiem. Mūri ieskauj gan zaļu mežu apaugusi aiza, gan pilsēta, un to no dažādiem rakursiem piedāvā apskatīt skaisti pastaigu celiņi.

Mūrī var apskatīt, dodoties tajā pa trīs dažādām ieejam. Austrumu ieeja izceļas ar savām oriģinālajām akmens kāpnēm, rietumu ieeja ir pieejama, dodoties augšup pa 111 pakāpienus varenajām spirālveida kāpnēm, savukārt ziemeļu ieeja un tās 150 metrus garais tilts kalpo par galveno ieeju.

Kā skaidrots oficiālajā ceļvedī "Bulgaria Travel", pēc pētījumiem un padziļinātas izpētes secināts, ka mūris izmantots no 3. līdz 7. gadsimtam, kā arī 10. vai 11. gadsimta līdz 17. gadsimtam. Savukārt tā zelta laiki bijuši laika posmā no 12. līdz 14 gadsimtam, kad cietoksnis bija militārs, reliģisks ekonomisks, kā arī administratīvs apgabala centrs.

"Culture trip" paskaidrots, ka cietoksnim ir bijis raibs liktenis galvenokārt tāpēc, ka tā funkcija bijusi robežu pasargāšana no iebrucējiem, kas nāk no ziemeļiem.

Cietoksnis interesentiem atvērts visu gadu. Tuvumā apskatāma arī 79 metrus dziļa aka, baznīca, cietums un citi apskates objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!