Foto: Kadrs no video
Februārī pārsteidzoši liels nokrišņu daudzums nolija Brazīlijā, radot gan pamatīgus postījumus, gan arī patiesi iespaidīgus dabas brīnumus. Tā rezultātā uz neilgu brīdi pārgājienu taka valsts dienvidos pārtapa zemūdens pasaulē, taču vispārsteidzošākais ir fakts, ka ūdens bijis pilnībā caurredzams.

"Recanto Ecológico Rio da Prata" ir dabas parks Brazīlijā dienvidos, aptuveni 50 kilometru attālumā no Bonito. "Lonely Planet" raksta, ka parasti cilvēki šeit dodas pārgājienos, kuru laikā vēro putnus, eksotiskus dzīvniekus, bauda dabu, dodas izjādēs, ka arī iepazīst zemūdens pasauli snorkelējot.

Taču šāda veida ūdens pasaules iepazīšana parka vēsturē ir bijusi trešo reizi pēdējo 16 gadu laikā, vēsta "Intependent". Tas skaidrojams ar situāciju, kas šādos laika apstākļos veidojas apkārtnes upēs - Rio da Prata un Olho D'Água. Parka pārstāvji vēsta, ka lietus laikā pirmā minētā upe plūst daudz lēnāk, tādējādi Olho D'Água parasti pārplūst. Interesanti, ka lielākoties šādos gadījumos ūdens ir netīrs, taču, kā redzams video, šīs upes ūdens ir pilnībā caurredzams.

Video autors ir parka gids Valdemilsons Vera (Waldemilson Vera), un tas ievietots rezervāta "Youtube" kanālā. Sākumā pat ir grūti saprast, vai tiešām kadri tikuši uzņemti zem ūdens, taču, kad kameras leņķis ir vērts uz ūdens virsmu, var redzēt cilvēka atspulgu.

Tajā redzams, ka tik ierastās dabas taku vietas, piemēram, tilti, mazie celiņi un arī apkārtējā zaļā rota atrodas zem ūdens. Var pat teikt, ka zivis pastaigājas pa tiltu! Interneta vidē šis video izpelnījās lielu uzmanību, jo tādus skatus katru dienu nenākas redzēt

Parasti šādos pārgājienos cilvēki snorkelēšanu atstāj kā pēdējo aktivitāti, taču konkrētās dienas apmeklētāji piedzīvoja pavisam neparastu pieredzi. Vienā grupā parasti dodas deviņi cilvēki, un aktivitāšu kopuma ilgums ir trīs ar pusi stundas, min "Trip Advisor".

Lai gan šādas situācijas noteikt pavisam reti, pasaulē ir vietas, kurās iepazīt neparastu un netipisku zemūdens pasauli var katru dienu. Viena no tādām atrodas pie Kankunas, kur dažādas lielizmēra skulptūras (kopskaitā 500) ir piestiprinātas pašā jūras dibenā. Šī projekta/zemūdens muzeja nosaukums ir MUSE (Museo Subacuático de Arte), un idejas realizētājs bijis britu skulptors Džeisons Teilors (Jason deCaires Taylor) ar vietējām amatpersonām, kopīgi izveidojot vienu no lielākajām un interesantākajām šāda veida vietām pasaulē. Plašāk lasi te.

Ja kādreiz dzīvē plānots doties ceļojumā uz Brazīliju, izlasi šo rakstu, kurā minētas dažādi interesanti fakti par pasaules piekto lielāko valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!