Foto: Shutterstock
Ja īsti nav skaidrs, kāda tipa ceļojumā doties, proti, baudīt skaistus skatus vai mesties piedzīvojumā, tad pavisam noteikti var posties uz Šveici, kur iespējams izbraukt ar funikulieri un apvienot šīs divas lietas, padarot ceļojumu neaizmirstamu.

Tiem, kam patīk nedaudz asas izjūtas, patiks brauciens ar funikulieri "Gelmer". Šis ir viens no stāvākajiem šāda veida funikulieriem Eiropā. Kā minēts tūrisma ceļvedī "Grimselwelt", dažviet slīpums sasniedz pat 106 procentus, bet augstākajās vietās tiek atzīmēts 1860 metru augstums virs jūras līmeņa.

Pirms funikulieris, kas tagad vienā braucienā spēj vest 24 interesentus, pārtapa tūristu iecienītā izklaidē, tas pildīja pavisam citas funkcijas. Oriģināli tas tika veidots, lai pārvadātu smagus materiālus dambim, bet tagad dzīvo otro mūžu un iepriecina aktīvākos atpūtniekus.

Foto: Shutterstock

Šis brauciens, kas ilgst aptuveni 12 minūtes, nudien ir īpašs, jo, atrodoties funikulierī, iespējams aplūkot staltos kalnus un turpat netālu esošo ezeru ar tirkīzzilo ezeru, minēts "Daily Mail".

Tūristiem šī izklaide tiek piedāvāta gada siltajā sezonā, kas parasti ilgst no maija līdz oktobrim.

Vai tu spētu saņemt drosmi šādam braucienam?

Ja pie reizes ir vēlēšanās Šveicē piedzīvot vēl kādu asinis stindzinošu notikumu, vērts doties arī uz pastaigu taku kalnos, kas patiks asu izjūtu cienītājiem. Vairāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!