Foto: Shutterstock
Pasavu Vācijā mēdz dēvēt arī par pērli uz trīs upēm vai trīs upju pilsētu. Raksturojums ir ļoti piemērots, jo vieta, kur tās krustojas, ir vareni maģiska.
View this post on Instagram

A post shared by Julius (@dacheneder) on Nov 26, 2018 at 7:11am PST


Kā skaidrots ceļvedī "Germany travel", pilsētā krustojas trīs upes – Donava, Inna un Ilca, veidojot vareni skaistu kompozīciju. Šo vietu tik maģisku padara tas, ka katra upe ir nedaudz citādākā tonī, radot īstenu krāsu miksli. Ūdenī savijas zilgans, zaļgans un pavisam tumšs, teju melns tonis, kas arī tālākā tecējumā uzreiz vienmērīgi nesajaucas vienotā plūdumā, bet veido trīs dažādas krāsu straumes.

View this post on Instagram

A post shared by Julius (@dacheneder) on Nov 8, 2018 at 8:27am PST

Šis skats ir tik maģisks un ievērojams, ka tam par godu izveidota arī īpaša tūre, proti, trīs upju tūre ("Three Rivers tour"), kas interesentus izvadā pa apkārtnes skaistajām vietām, tostarp Sv. Stefana katedrāli, netālu esošo pili, citām zīmīgām ēkām, kā arī, protams, aizved līdz vietai, kur iespējams skaisti pārredzēt šo vienreizējo upju saplūšanu. Tūre no 2. marta līdz 3. novembrim ir regulāra, piedāvājot interesentiem iepazīties ar iepriekšminētajām vietām (plašāka informācija šeit). Piemērotākais punkts šīs vietas vērošanai ir "Dreiflüsseeck".


Jāteic, lai arī šī ir visai apbrīnojama vieta, jo šeit iespējams lūkoties uz punktu, kur saplūst trīs upes, ir vairākas vietas pasaulē, kur var novērot tikpat interesantas krāsu spēles. "Tūrisma Gids" iepriekš ir stāstījis gan par vietu Indijā, gan arī Šveicē un Kostarikā, kur upes piedāvā līdzīgus skatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!