Foto: Shutterstock
Sala, kas atrodas vien dažu stundu brauciena attālumā no trokšņainās metropoles Šanhajas, ir tai pilnīgs pretstats. Kādreiz darbīgais zvejnieku ciems šeit pilnīgi padevies dabas pārspēkam un kļuvis par neparasti zaļu pasauli bez pastāvīgiem iedzīvotājiem.

Kādreiz salā ar nosaukumu "Shengshan" bijis rosīgs zvejnieku ciems, bet mūsdienās tas stāv praktiski pamests, jo zvejniekiem bijis izdevīgāk pārvākties uz cietzemi, kur sazvejoto vieglāk var transportēt pie klientiem. Tagad ciema kantainajās mājiņās saimnieko vīteņaugi, arvien vairāk nonākot dabas mātes skavās un ietinot ciemu zaļā segā. Tā kā salā valda subtropu klimats, augi vairojas un aug ātri.

Foto: Shutterstock

Vīteņaugi stiepjas un ložņā visur, apklājot arī taciņas, kāpnes un lieveņus. Laiks šajā vietā ir gluži kā apstājies, raksta "The Daily Mail".

Šī ir viena no gandrīz 400 salām "Shengsi" salu grupā, turklāt no tām mūsdienās tikai dažas ir apdzīvotas.

Foto: Shutterstock

Šī vieta ir ideāla laiskai atpūtai, peldēm siltajā ūdenī un jūras velšu baudīšanai, kā arī izbraucienam ar laivām.

Foto: Shutterstock

Salās no Šanhajas iespējams nokļūt divu stundu laikā, mērojot ceļu ar autobusu un prāmi.

Viena no labākajām vietām, kur apmesties, ir "Donghai Yucun", kas tulkojumā nozīmē Austrumu jūras zvejnieku ciems, kurā atradīsi gan nelielas viesnīcas un vecus zvejnieku namiņus, gan jūras labumu tirgotavas un arī vietas, kur iznomāt laivas, teikts "Chinahighlights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!