Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka daba mēdz rotaļāties ar krāsām. Dienā, kad radīti šie kalni, uz zemes (vismaz Ķīnā) noteikti bijusi vareni krāsaina ballīte. To īstais nosaukums ir "Danxia" kalni, bet nereti šos ģeoloģiskos veidojumus mēdz dēvēt arī par Varavīksnes kalniem, jo to virsotnes klāj krāsainas svītras, radot iespaidu, ka varavīksne ir nolaidusies pār zemi.

Patiesībā Ģeoloģiskajā parkā Gaņsu provincē kalnu krāsas veido sarkanais smilšakmens un minerālu nogulsnes, kas veidojušās pirms vairāk nekā 24 miljoniem gadu, raksta "The Telegraph". Augstākās klintis ir vairākus simtus metru augstas.

Vislabākais laiks, lai redzētu košās krāsas, esot tūlīt pēc lietusgāzēm, jo tad kalni ir visspilgtākie un fotogrāfijas sanāk viskrāšņākās. Savukārt sausumā tās krietni pabalē – līdzīgi kā akvareļu zīmējumi.

Foto: Shutterstock

Pastaigai pa kalnu grēdām izveidotas gājēju takas, cauri visiespaidīgākajām kalnu daļām tūristus ved arī autobuss, lai cilvēki varētu vērot apvidu no dažādiem skatu punktiem.

Jāpiebilst, ka par "Danxia" dēvē ne tikai šo konkrēto vietu, bet ainavu tipu Ķīnā, ko raksturo akmeņainas un stāvas klintis, kuras nav monolītas, bet formējušās slāņveidīgi. Šāda tipa ainava atrodama tikai Ķīnas teritorijā, un to visbiežāk raksturo sarkanīgi toņi.

Starp citu, fantastiski un raibu raibi kalni atrodas arī Peru. Vairāk par to lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!