Foto: Shutterstock
Dodoties ceļojumos, vienmēr gribas ietaupīt. Īpaši šobrīd, kad inflācija pakāpeniski, bet strauji maina mūsu ikdienas un arī ceļojumu paradumus. Paturot to prātā, "Forbes Advisor" eksperti atklāj, kā ceļotāji šovasar var ietaupīt, liekot lietā pavisam vienkāršus paņēmienus.

Pievērs uzmanību ceļotāju atsauksmēm

Kad ceļojuma galamērķis ir izvēlēts, ļoti svarīgi ir izpētīt citu pieredzi. Ceļotāju atsauksmes un ieteikumi var sniegt noderīgus padomus par apskates vietām, kuras ir vērts apmeklēt un kurām jāmet līkums. Tāpat dažādās ceļotāju grupās sociālajos tīklos var iegūt informāciju par izdevīgāko laiku, kad doties ceļojumā, lai varētu izvairīties no tūristu pūļiem un iegādāties pēc iespējas izdevīgākas avio biļetes.

Uzklausi vietējos iedzīvotājus

Vietējie iedzīvotāji vienmēr ir labākais informācijas avots. Tādēļ ir būtiski iemācīties pamatfrāzes valodai, kādā runā valstī, uz kuru dodies, lai varētu komunicēt ar vietējiem, kuri atklās labākās apskates vietas, nevis tikai tūristu iecienītākos objektus, kur bieži vien nākas pārmaksāt.

Rezervē visu atsevišķi

Kaut arī ērtāk ir iegādāties pilnu ceļojuma komplektu no tūrisma aģentūrām, tomēr dažreiz lētāk sanāk, ja visu pērk atsevišķi. Jā, par komfortu ir jāmaksā. Tādēļ nav jābaidās pašiem meklēt gan lidojumu biļetes, gan viesnīcas.

Pirmās nepieciešamības preces iegādājies laicīgi

Tādas preces kā saules aizsargkrēms vai līdzeklis pret knišļiem kūrortā noteikti maksās dārgi. Tādēļ par tādiem svarīgiem sīkumiem ir jāpadomā mājās, lai vēlāk nenāktos pārmaksāt.

Izmēģini pašapkalpošanās naktsmītnes

Izmanto iespēju noīrēt dzīvokli, nevis viesnīcu. Mūsdienās to ir viegli izdarīt, izmantojot dažādas tīmekļa vietnes, piemēram, "Airbnb" un "Booking". Ja izvēlies šādu alternatīvu, tad gan ir jāpārliecinās, ka naktsmītnē būs viss nepieciešamais maltītes pagatavošanai, citādi būs jādodas ēst uz vietējām kafejnīcām.

Pirms pērc, izpēti!

Mūsdienās daudzas aviokompānijas un kruīza kuģi piedāvā atlaižu kuponus. Tāpēc, pirms iegādājies biļetes, kārtīgi izpēti atlaižu piedāvājumus. Tāpat ir vērts izpētīt, kurās nedēļas dienās lidojumi ir lētāki.

Izmanto "viss iekļauts"

Ja ir vēlme pavadīt brīvdienas ar vērienu, tad izdevīgāk ir rezervēt viesnīcu ar "viss iekļauts" piedāvājumu. Jā, sākumā liksies, ka tas ir dārgi, taču, ja vēlies baudīt plašu ēdienu un dzērienu klāstu, tad iespējams nāksies stipri pārmaksāt, katru reizi dodoties uz citu restorānu.

Esi elastīgs

Vienmēr paturi prātā, ka ir iespēja iegādāties ļoti izdevīgus pēdējā brīža ceļojumus. Tādēļ nav jābaidās no impulsīviem lēmumiem, kuri negaidīti var pārtapt par labāko ceļojumu tavā mūžā.

Meklē izdevīgākās pārbraucienu iespējas

Pirms dodies ceļojumā, noskaidro ar kādu transporta līdzekli ir izdevīgāk un ērtāk pārvietoties valstī, uz kuru ceļo. Ne vienmēr mašīnas īre būs ekonomiski izdevīgākais variants, tādēļ izvērtē iespēju pārvietoties ar sabiedrisko transportu, piemēram, vilcienu vai starppilsētu autobusu.

Iegādājies ceļojumu apdrošināšanu

Ir svarīgi iegādāties ceļojumu apdrošināšanu gadījumam, ja ceļojums būs jāatceļ. Atkarībā no tā, kādu polisi izvēlēsies, tā var segt gan neatliekamās medicīniskās palīdzības izmaksas, gan sniegt finansiālu atlīdzību par bagāžas un mantu nozaudēšanu vai zādzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!