Otrā septembra sestdiena Bauskas vecpilsētā tradicionāli tiek aizvadīta svētku zīmē. Arī šogad 10. septembrī no pulksten 17 Bauskas Rātslaukumā norisināsies "Zemgales dižtirgus", taču no pulksten 20 līdz plkst. 24 pilsētas iedzīvotāji un tūristi jau otro reizi aicināti uz "Cieri" – nesteidzīgu pastaigu Bauskas vecpilsētā. Šogad gaismu un klausāmstāstu sinerģijā tiks iepazīti cilvēki, kuru dzīvesgājums kādā mirklī bijis saistīts ar Bauskas namiem, informē Bauskas Kultūras centra pārstāve Kristiāna Paula Lībiete.

Piedāvājot daudzveidīgu preču klāstu, tradicionālajā "Zemgales dižtirgū" šogad pulcēsies ap 80 mājražotāju un amatnieku. No pulksten 17 Bauskas Rātslaukumā varēs iegādāties dažādus gardumus – maizi, sieru, gaļas izstrādājumus, vīnu un arī kādu saldu našķi. Tāpat tiks tirgots apģērbs, dabīgā kosmētika, aksesuāri un rotas. Ar sarunām par Bauskas vecpilsētu un tās bagātīgo mantojumu možu garu tirgus laukumā uzturēs Ansis Bogustovs.

No pulksten 20 spožāk iemirdzēsies deviņas ēkas Bauskas vecpilsētā, kurās reiz mitinājušās vai strādājušas izraudzītas personības. Pie katras no tām būs iespēja izlasīt īsu personas aprakstu un noklausīties paša cilvēka vai kāda cita pietuvināta laikabiedra stāstu par piedzīvoto Bauskā. Tāpat vecpilsētu atdzīvinās dažādi mākslinieciski akcenti – ērģeļu skaņas, uguns šovs, mīmi, karikatūrists, kā arī Bauskas Tautas teātra mēmās etīdes. Pulksten 23.45 visi cierētāji aicināti pulcēties Rīgas ielā 22 uz noslēguma šovu neona noskaņās kopā ar ritma apvienību "Pulsa efekts".

Arī šogad viesiem vērīgi jālūkojas ne tikai uz izgaismoto ēku fasādēm, bet arī apkārt, jo katra spožā objekta tuvumā atradīsies vārds vai frāze, no kuriem pastaigas beigās iespējams izveidot kādu izteicienu par Bausku. Pēc veiksmīga maršruta izpildes "Cieres" dalībniekiem būs iespēja piedalīties balvas izlozē un laimēt lidojumu ar gaisa balonu četrām personām. Šajā reizē saliktais teikums ir jāuzraksta uz dalībnieka anketas un līdz pulksten 23.59 jāiemet spožajā kastē pie Bauskas rātsnama. Dalībnieka maršruta karti no pulksten 20 varēs saņemt stendā pie Bauskas rātsnama. Izlozes anketa būs uzdrukāta uz maršruta kartes.

Dodoties pastaigā, līdzi jāņem pildspalva un lukturītis. Lukturītis var noderēt, lai tumsā atrastu meklētos vārdus vai frāzes, ko tad ar pildspalvu piefiksēt uz kartes. Tāpat pildspalva būs nepieciešama, lai aizpildītu anketu un piedalītos izlozē. Vienu laimīgo, kuram kopā ar kompāniju tiks dāvāta iespēja apskatīt Bausku no putna lidojuma, tiešraidē izlozēs īsu mirkli pēc "Cieres" noslēguma – 11. septembra pulksten 00.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!