Foto: Publicitātes attēli
18. novembrī jau septīto reizi brašākie drosminieki metīs sev izaicinājumu pavadīt Latvijas dzimšanas dienu garā, pārdomu pilnā gājienā par godu savai valstij. Tā dalībnieki kājām pa dažādu segumu ceļiem un meža takām veiks tikpat daudz kilometru, cik šogad Latvijai aprit gadu.

Gājiena mērķis ir noiet 100 kilometrus, iekļaujoties simboliskajās 18 stundās. Tiesa, finišā tiek sagaidīti arī cilvēki, kas trasi pieveic 24 stundu laikā, finišējot pirms valsts svētku dienas izskaņas. Gājiena sākums ir pusnaktī starp 17. un 18. novembri.

Garajā pārgājienā vienīgais atļautais palīgrīks drīkst būt nūjošanas nūjas. Un vienlaikus tā ir ne tikai cīņa pašam ar sevi, bet arī iespēja pārdomāt, ko nozīmē šī valsts un neatkarība, uzskata organizatori.

Šogad dalībniekiem sagatavots īpaši interesants maršruts, kuram starts tiks dots kafejnīcā "Ekspedīcija" Mangaļsalā, tālāk tas vedīs cauri Baltezeram un Zaķumuižai. Sasniedzot Ikšķili, maršruts pagriezīsies atpakaļ uz Rīgas pusi, tādējādi dalībnieki gar likteņupes Daugavas krastu varēs atgriezties galvaspilsētā.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit.

Arī "Delfi" pērn pievarējuši šo pārgājienu pa citu maršrutu. Kā veicās un ko no šī piedzīvojuma sagaidīt, meklē šeit.

Gājienu par godu Latvijai organizē biedrība "Piedzīvojuma Gars" – organizācija visiem aktīvistiem un piedzīvojumu meklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!