Foto: Publicitātes attēli
11. decembrī tiks atklāts jauns vilciena maršruts no Viļņas uz Varšavu un Krakovu. Lietuvas dzelzceļa pārstāvji norāda – maršruta popularitāte ir tik liela, ka uz dažiem datumiem biļešu vairs tikpat kā nav palicis. Kas vēl jāzina tiem, kuri plāno doties uz Varšavu ar vilcienu?

Vilciens "LTG Link" aties no Viļņas un izbraucot caur Kauņu sasniegs Mockavu, kur pasažieriem nāksies pārsēsties "PKP Intercity" vilcienā, lai turpinātu ceļu uz Varšavu. Jāņem vērā, ka Motskavā uz pārsēšanos tiks dotas no 24 līdz 33 minūtēm.

AS "Lietuvas dzelzceļš" pārstāve Kotrīna Dzikaraite atklāj, ka šobrīd populārākie datumi ir 16., 26. un 27. decembris. Uz šiem datumiem jau gandrīz visas biļetes ir pārdotas.

"Vilciens kursēs katru dienu, tāpēc klientiem būs brīva izvēle, kad doties ceļā," sacīja Dzikaraite. Viņa atgādina, ka biļetes var iegādāties gan caur "LTG Link", gan "PKP Intercity" mājaslapā – www.intercity.pl.

Tāpat Dzikaraite portālam "Delfi" pastāstīja, ka visos vilcienu vagonos būs tualetes un kontaktligzdas. Lietuvas teritorijā darbosies arī bezmaksas Wi-Fi un pasažieri varēs iegādāties dzērienus un ēdienus. Ēdienkartē būs kafija, tēja, sulas, ūdens, sviestmaizes, šokolāde un rieksti. Tiesa, ēdienu labāk pasūtīt pirms ierašanās Mockavā, jo Polijas vilcienā "PKP Intercity" pārtika tiks pārdota tikai maršrutā Šepetova – Varšava. Tāpat Polijas teritorijā nedarbosies Wi-Fi savienojums.

"Protams, pasažieri pārtiku un bezalkoholiskos dzērienus var ņemt līdzi," sacīja Dzikaraite.

Dzikaraite uzsver, ka jaunais maršruts nav piemērots cilvēkiem ar kustības traucējumiem, taču turpmāk uzņēmums ņems vērā visu pasažieru vajadzības. Bet jau šobrīd vilcieni ir piemēroti velosipēdu pārvadāšanai. Turklāt ceļā var ņemt arī mājdzīvniekus.

No Viļņas vilciens aties 12.10, no Kauņas 13.20. Varšavā ieradīsies 20.13, Krakovā – 23.39. Brauciens ar pārsēšanos ilgs deviņas stundas. Savukārt biļetes cena ir 25 eiro uz Varšavu un 30 eiro uz Krakovu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ir paredzētas atlaides. Bet par velosipēda pārvadāšanu būs jāpiemaksā 10 eiro un par dzīvnieku – 5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!