Foto: Publicitātes foto
27. maijā Valmieras novada Tūrisma pārvaldes speciālisti aicina doties laivu karnevālā pa Rūjas upi, lai izbaudītu pavasara noslēguma burvību, plūstot pa straumi un nesteidzīgi vērojot apkārtējo ainavu. Laivu karnevāla tēma šogad ir "Rūjas nāras", vēsta rīkotāji.

Laivu karnevāla dalībnieki Naukšēnos varēs uzņemt spēkus, baudot kūrmājas "Rūjas nāras" saimnieces pagatavoto spēka putru, lai pēcāk, humorista un pasākumu vadītāja Uģa Meldera uzmundrināti, dotos jautrā un atraktīvā izbraukumā pa Rūjas upi. Aptuvenais maršruta garums būs 12 kilometri.

Reģistrēšanās un laivas numura saņemšana norisināsies no pulksten 9 Naukšēnos, pie kūrmājas ''Rūjas nāras''. Dalībnieki, kuri uz pasākumu ieradīsies ar savu automašīnu, pēc reģistrēšanās aicināti nogādāt auto stāvlaukumā Rūjienā pretī veikalam ''Top'' Brīvības ielā 8, un pulksten 10 ar organizētu autobusu doties atpakaļ uz Naukšēniem. Karnevāla sākumā norisināsies arī dalībnieku apbalvošana, vērtējot komandas un peldlīdzekļa oriģinālo noformējumu un komandas dalībnieku atraktivitāti. Tāpat būs iespēja saņemt īpašas nāru komisijas simpātijas. Laivu karnevāls noslēgsies pie Rūjienas estrādes, kur dalībnieki varēs turpināt baudīt Rūjienas Saldējuma svētkus.

Pieteikties pasākumam un rezervēt laivu var rakstot uz tic@valmierasnovads.lv vai zvanot pa tālruni 28374774. Dalības maksa ir pieci eiro, bērniem līdz septiņu gadu vecumam – bez maksas.

Pasākumā drīkst piedalīties arī ar savu peldlīdzekli, bet, ja nepieciešams, laivu nomas pakalpojumus sniegs laivu un SUP dēļu noma ''PaSalacu'' sadarbībā ar laivu nomu ''Ferrits''. Pieejamās laivas: kajaki (divvietīgi), trīsvietīgi kanoe (divi pieaugušie un bērns), gumijas laivas (četrvietīgas). Laivas komplektā ietilpst: laiva, divi airi, drošības vestes, ūdensdrošs maiss. Laivu noma ir 30 eiro.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde brīdina, ka Rūjienā, posmā pie dzirnavu aizsprosta, pāris metrus laivu nāksies nest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!