Foto: Shutterstock

15. oktorbī "Latvijas valsts mežu" (LVM) Kalsnavas arborētumā aicinātas pulcēties radošās, aktīvās, piedzīvojumu kārās raganas un to pavadoņi, jo nakts aizsegs un tās maģiskās sajūtas ir īstā reize, lai notraustu putekļus no savas slotas, dodot tai iespēju iemirdzēties Kalsnavā "Raganu slotu ballē 2022", liecina pieejamā informācija LVM Kalsnavas arborētuma mājaslapā.

Šī būs jau piektā reize, kad LVM Kalsnavas arborētumā notiks "Raganu slotu balle". Tā ir iespēja arborētuma teritoriju ieraudzīt nakts aizsegā, kad dārzā valda cita, nedaudz mistiska karnevāla noskaņa. Pasākuma mērķis ir informēt sabiedrību par arborētuma unikālo raganu slotu kolekciju, kuru apzināšanas un pavairošanas darbs notiek jau no 1985. gada. Turklāt "Raganu slotu balle" ir simbolisks LVM Kalsnavas arborētuma aktīvās tūrisma sezonas noslēguma pasākums.

Pulksten 18 notiks komandu orientēšanās sacensības – līdz četriem cilvēkiem lielas komandas aicinātas doties naksnīgā lidojumā, izpildot dažādus āķīgus, radošus uzdevumus. Pulksten 19 notiks naksnīga ekskursija dārzā, un arborētuma raganu slotu kolekcijas aplūkošana, tās stāsts. No pulksten 19 līdz 20 notiks dejas DJ Jāņa Baloža pavadībā, bet pulksten 21 – slotu parāde, kurā tiks noskaidrotas skaistākās un oriģinālākās slotas. Visa vakara garumā: dejas, uzdevumi, andele, pikniks, tēja.

Iepriekšēja pieteikšanās pasākumam obligāta, zvanot vai rakstot uz tālruņa numuru 27841099 vai rakstot uz e-pasta adresi arboretums@lvm.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!