Foto: Shutterstock
Sestdien, 17. septembrī, Gaujas Nacionālā parka (GNP) Ceļotāju dienā notiks autoorientēšanās spēle pa Valmieras novadu, "Tūrisma Gids" uzzināja pašvaldībā. "Individuāli, divatā, ģimenes vai draugu lokā - meklēšanas un atklāšanas prieks spēj aizraut, kā lielus, tā mazus. Vai tā būtu smalka detaļas ieraudzīšana vai matemātiska dažādu simbolu skaitīšana - risināmais uzdevums kā dzinulis virza komandu jaunos piedzīvojumos," stāsta Valmieras novada Tūrisma pārvaldes pasākumu organizatore Madara Stukmane.

"17. septembrī ar auto dodies orientēšanās maršrutā, pēc koordinātām meklē dažādus dabas un kultūrvēstures objektus GNP Valmieras novada teritorijā, un pildi jautājumu un fotoattēlu uzdevumus. Sestdienas piedzīvojums vedīs pa asfalta, grants un zemes ceļiem. Kopējais maršruta garums atkarīgs no katra braucēja, bet būs vismaz 60 kilometru garš, ja komanda vēlēsies izbraukt visus orientēšanās punktus un pretendēt uz pārsteiguma balvām. Katrā pieturpunktā dalībniekus sagaidīs dažādi uzdevumi, kas prasīs vērību, atjautību un radošu pieeju. Brauciena laikā varēs atklāt gan jaunas, gan pakavēties jau iemīļotās GNP apskates vietās. Lai netraucēti izbaudītu spēles norisi, dodoties ceļā, neaizmirsti uzlādēt savu viedierīci vai paņemt līdzi ārējo uzlādes bateriju," stāsta Stukmane.

Autoorientēšanās lapas drukātā formātā var saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) no 14. septembra vai lejupielādēt elektroniskā formātā šeit. Lai pretendētu uz pārsteiguma balvām, aizpildīto autoorientēšanās lapu (fotografētā vai skenētā veidā), uzņemtos fotoattēlus un komandas nosaukumu nepieciešams iesniegt līdz 18. septembra plkst. 12.00, sūtot lietotnē "WhatsApp" uz telefona numuru: +371 26332213 vai uz e-pastu: tic@valmierasnovads.lv. Pēc nejaušības principa 3 laimīgie pareizo atbilžu iesniedzēji 19. septembra pēcpusdienā saņems pārsteiguma balvas no GNP tūrisma uzņēmējiem.

GNP Ceļotāju dienas tiek organizētas reizi gadā, kad parka teritorijā noris dažādi pasākumi, ekskursijas un izzinoši pārgājieni, kuros aicināts piedalīties ikviens interesents. Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālā administrācija sadarbībā ar GNP pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem.

Autoorientēšanās rīkotāji aicina dalībniekus ievērot valstī noteiktos ceļu satiksmes drošības noteikumus, kā arī, drošākas braukšanas nolūkos, savstarpēji sadalīt lomas – transportlīdzekļa vadītājs, navigācijas uzmanītājs, u. tml. "Toties ārpus transporta līdzekļa, dodoties dabā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot dabai draudzīgas rīcības principus – ko atnesi, to aiznes!" atgādina Stukmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!