Foto: LETA
18. novembrī Latvijas Neatkarības proklamēšanas 101. gadadienu atzīmēs ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Piemēram, dižais Niagāras ūdenskritums par godu šiem svētkiem izgaismosies sarkanbaltsarkanos toņos.

Kā skaidrots Latvijas vēstniecības Kanādā feisbuka lapā, kur paziņots šis notikums, izgaismošana notiks 18. novembrī trīs reizes uz 15 minūtēm – pulksten 21, 22 un 23.

"Atbildot Latvijas vēstnieka Kanādā Kārļa Eihenbauma lūgumam, Niagāras ūdenskrituma izgaismošanas valde ("Niagara Falls Illumination Board") izlēmusi atbalstīt iniciatīvu un godināt Latvijas valsti tās dzimšanas dienā," teikts paziņojumā.

Foto: LETA
Šis būs jau otrais gads, kad dižais ūdenskritums rotāsies Latvijas karoga krāsās. Kā ziņojām iepriekš, šo dāvanu Latvijai un visai latviešu tautai sarūpēja aktīvā Amerikas latviete, Amerikā dzīvojošā jelgavniece Sandija Bajota un Latvijas goda konsuls Ņujorkas pavalstī Ahmets Orens. Pateicoties viņu iniciatīvai un kopīgai sadarbībai ar vēstniekiem, šo ideju atbalstīja jau iepriekšminētā Niagāras ūdenskrituma izgaismošanas valde.

Niagāras ūdenskritumu veido trīs ūdenskritumu grupa, kas sastāv no Amerikāņu ūdenskrituma, Pakava jeb Kanādiešu ūdenskrituma un Līgavas plīvura. Amerikāņu pusē ierīkoti gājēju celiņi un skatu tornis, kā arī Vēju alas dabas taka, kas aizved līdz Līgavas plīvura ūdenskrituma lejasdaļai, bet Kanādas pusē ir izvietotas vairākas skatu platformas un takas, kas ved uz telpu zem ūdenskrituma, "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!