Foto: Publicitātes foto
Lai būtu tuvāk dabai, ieklausītos putnu dziesmās, izjustu meža maģisko atmosfēru, atklātu tā noslēpumainību un varbūt pat sastaptu kādu draudzīgu meža iemītnieku, Valmieras novada Tūrisma pārvalde aicina 20. maijā pulksten 10 doties pārgājienā pa Trikātas apkārtni kopā ar dabas, tūrisma un aktīvās atpūtas pārzinātāju Santu Paegli.

Aptuveni 12 kilometrus garais apļveida maršruts būs piemērots visiem dabā gājējiem un piedzīvojumu meklētājiem. Piedzīvojums sāksies pie pagrieziena uz Strenču kokaudzētavu un vedīs pa visdažādāko segumu ceļiem, taciņām un meža stigām, lai noslēgumā atkal atgrieztos sākumpunktā. Pa ceļam pārgājiena dalībnieki paviesosies Latvijas valsts mežu Strenču kokaudzētavā, kas ir viena no pasaulē modernākajām dekoratīvo stādu audzēšanas tehnoloģiju jomā – šeit dienas laikā sapako vairāk nekā 300 tūkstošus meža stādu. Tāpat kokaudzētavas teritorijā var apskatīt 13 mūsdienīgas siltumnīcas. Tajās izaudzētos vairāk nekā 10 miljonus stādus saldē un uzglabā kokaudzētavas lielajās saldētavās. Pārgājiena temps būs mērens un kopā ar viesošanos aizņems aptuveni piecas stundas.

Pēc pārgājiena rīkotāji aicina uzkavēties Strenčos un apmeklēt 26. Gaujas plostnieku svētkus Strenču estrādē. Šeit ļaudis ciena, godā un turpina koka plostu pludināšanas tradīcijas, ik gadu uz svētkiem pulcējot plašu interesentu loku.

Lai diena būtu patīkama, Valmieras novada Tūrisma pārvalde vilkt ērtu, laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī līdzi paņemt ūdeni. Noslēgumā dalībnieki tiks cienāti ar uzkodām un tēju. Pārgājiena sākuma punktā iespējams nokļūt ar privāto auto.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10). Pārgājiena dalības maksa ir pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!