Foto: Publicitātes attēli
Purvi ir tūkstošiem gadu veidojušies, sevī uzkrājuši dažādas dabas un vēstures liecības. Mūsdienās tie ir svarīga ekosistēmas sastāvdaļa. 28. augustā pulksten 10 norisināsies pārgājiens Oleru purvā kopā ar purvu pētnieci, ģeoloģi un "Ezeru un purvu izpētes centra" (EPIC) vadītāju Ilzi Ozolu, informē Valmieras novada Tūrisma pārvaldes pārstāve Madara Stukmane.

Pārgājiena dalībnieku uzmanības centrā būs Oleru purvs, un tā dabas vērtības. Varēs izzināt gan purvu nozīmi cilvēku dzīvē, gan netālu esošo Oleru muižu. Vieglais pārgājiens ar purva kurpēm vedīs pa aptuveni trīs kilometrus garu purva maršrutu. Uz purvu un atpakaļ no tā vajadzēs doties ar kājām pa nelielu taciņu.

Kopumā viesošanās Oleru pusē ar dažādām aktivitātēm aizņems apmēram piecas stundas. Lai pasākuma aktīvā daļa būtu patīkama, nepieciešams aut gumijas vai ūdensnecaurlaidīgus pārgājienu zābakus, kā arī ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu. Tāpat jāgādā, lai līdzi ir ūdens un našķi spēku atjaunošanai.

Pārgājiena dalības maksa ir 10 eiro pieaugušajiem, savukārt skolēniem, studentiem,
pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – 8 eiro. Pasākuma dalības maksā iekļauta purva kurpju noma, gida pakalpojumi, zupa, ekskursija Oleru muižā un citi pārsteigumi.

Pārgājiena sākums pie Oleru muižas notiks pulksten 10. Lai piedalītos pārgājienā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!