Jau šajā nedēļas nogalē Svētupes muižā, piedāvājot daudzveidīgu izklaides
programmu, tiks atklāta muižas pirmā aktīvā vasaras sezona, kopš muižas
kompleksa atjaunošanas. Svinības sāksies 3. jūnijā, kad viesus priecēs etno mūzikas koncerts, bet garšas kārpiņas lutinās "pop-up" restorāna pavāri, informē Svētupes muižas attīstības daļas vadītājs Aldis Gusarovs.

Svētupes muižas kompleksa restaurācijas laikā atjaunotas muižas kompleksa senās ēkas, kā arī pagalmā izveidotas atpūtas un izklaides vietas, kur baudīt mūziku, kino, apmeklēt amatnieku tirdziņus vai organizēt privātus pasākumus.

Jau šo sestdien, 3.jūnijā, senos Svētupes muižas mūrus ieskandinās multiinstrumentālista Kārļa Rudras Jirgena koncerts, kas savā skanējumā atklāj etno un pasaules mūzikas salikumu, kā arī ieved ziemeļu, austrumu, dienvidu un rietumu etniskās kultūras noskaņās. Mūzika tiek radīta tikai ar dzīvo tautas instrumentu skaņām turpat uz vietas pasākuma laikā, līdz ar to katrs koncerts ir baudpilns un unikāls.

Tāpat sestdien darbu uzsāks Svētupes muižas "pop-up" restorāns, kas piedāvā trīs kārtu maltīti no šefpavāra Arņa Grantiņa. Viņš ir sagatavojis īpašu vakariņu piedāvājumu, kas palutinās garšu kārpiņas, vienlaikus baudot kultūprogrammu, kas piemērota gan pieaugušajiem, gan pašiem mazākajiem muižas viesiem.

Savukārt, 4.jūnijā, atzīmējot starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Svētupes muižā notiks Ģimenes dienas aktivitātes – izklaides, jautras spēles, aizraujošas stafetes un mīklu minēšana, seju apgleznošana, hennas tetovējumi, mini zoo un zirgu izjādes muižas parkā. Pēcpusdienā paredzēts īpašs latviešu multfilmas kinoseanss un popkorns.

Papildus tam svētdien Svētupes muižas kompleksā ikvienam ir iespējams rezervēt vietu svētdienas gardēžu vēlajām brokastīm, ko būs sarūpējis muižas šefpavārs Arnis Grantiņš.

Svētupes muižas komplekss piedāvā plašas atpūtas iespējas laiskai nedēļas nogalei, piedaloties dažādās sportiskās un radošās izklaidēs lieliem un maziem, baudot koncertu un kino kultūras programmu, kā arī dodoties mierpilnā pastaigā līdz jūras piekrastei, kas ir netālu no muižas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!