Foto: "Sky Amazons" arhīvs
Šodien, 7. jūnijā, AB dambī ieskandināts noslēdzošais mēnesis pirms Rīgas pievienošanās atvērtai gaisa balonu telpai. Iniciatīva pavērs jaunas tūrisma un attīstības iespējas kā uzņēmējiem, tā pilsētai kopumā, norāda gaisa balonu pilote "Sky Amazons" grupas uzņēmumu dibinātāja Inga Van Haver.

Iniciatīva piešķirs Rīgai gaisa balonu lidojumiem pieejamas galvaspilsētas statusu. Tādējādi ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim būs iespēja iepazīt Rīgas panorāmu no vēl neredzētiem skatu punktiem ekskluzīvos mākslas gaisa balonos sākot ar šā gada 1. jūliju. Lidojumiem būs pieejami trīs fraktāļu tehnikā radīti mākslas baloni, kas spēs uzņemt līdz 12 pasažieriem.

"Mūsu līdzšinējā lidojumu pieredze un drosme ļauj uzņemties šo iniciatīvu un realizēt līdz šim neizmantoto Latvijas galvaspilsētas potenciālu piedāvāt rīdziniekiem un pilsētas viesiem šo unikālo piedzīvojumu – apskatīt pilsētu pasaules skaistākajos mākslas balonos, ko turklāt nodrošina pasaulē tāda vienīgā tikai dāmu apkalpes komanda," norāda Inga Van Haver, kas ir arī Gaisa balonu pilotu skolas instruktore.

Tā kā gaisa balonu lidojuma trajektorija atkarīga no vēja plūsmas izvēlētajā lidojuma augstumā un ņemot vērā Rīgas pilsētas teritorijā spēkā esošos gaisa satiksmes ierobežojumus un gaisa balona lidojumiem pieejamās zonas – šādi lidojumi virs Rīgas būs pieejami tikai pie atbilstošas meteoroloģiskas laikapstākļu prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!