Sākot ar Lāčplēša dienu, 11. novembri, Tartu Latviešu biedrība vairāku dienu garumā atzīmēs Latvijas nedēļu Tartu, Igaunijā. Papildus ikgadējai kopīgai svecīšu nolikšanai, biedrība ar Igaunijas Kultūras ministrijas atbalstu ir izveidojusi plašu svētku nedēļas programmu, kurā visu tautību un vecumu cilvēki varēs uzzināt vairāk par Latviju un latviešiem, informē Tartu Latviešu biedrība.

Latvijas nedēļa sāksies Lāčplēša dienā ar ekskursiju latviešu valodā pa Tartu. Pievakarē, pulksten 17 notiks svecīšu nolikšana Tartu Uus-Jaani kapsētā, kur apglabāti 180 latviešu strēlnieki un 98 bēgļi, kuri gājuši bojā no 1915. - 1918. gadam; pasākumā piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Igaunijā Juris Bone un Latvijas Universitātes profesore Janīna Kursīte. Tam sekos Janīnas Kursītes lekcija "Lāčplēša diena: Lāčplēsis un Kalevipoegs" Tartu Universitātes galvenajā ēkā.

12. novembrī tiem, kam patīk aktīvs dzīvesveids un vēsture, būs iespēja piedalīties foto orientēšanās sacensībās "Pa latviešu pēdām!". Savukārt nākamās dienas, 13. novembra, vakarā notiks lekcija par baltu zīmēm "Radi savu zīmi", kurā varēs ne tikai klausīties par latviešu senākās kultūras mantojumu, bet katram arī atrast sev piemērotāko baltu zīmi.

Sestdiena, 14. novembris, pulksten 11.00 sāksies ar bērnu rītu Tartu pilsētas bibliotēkā, kur māksliniece Līga Zīle piedalīsies savas izstādes atklāšanā "Izkrāso suni pats", attēlu reprodukcijas būs iespējams krāsot kopā ar autori. Pulksten 15.00 ar koncertu Heino Elleri vārdā nosauktajā Tartu Mūzikas koledžas Tubina zālē klātesošos priecēs viens no labākajiem Latvijas koriem "Austrums". Vakarā būs iespējams baudīt citas muzikālās noskaņas, kafejnīcā "Sisevete saatkond" uz Emajegi upes, kur uzstāsies Reinis Jaunais un Draugu orķestris.

Latvijas nedēļa noslēgsies 16. novembrī ar filmas par Vairu Vīķi-Freibergu "Trejdeviņas saules" demonstrēšanu Lossi 3, 307. auditorijā. Pasākumi notiks latviešu valodā ar tulkojumu angļu vai igauņu valodā. Pasākuma afišu, kā arī papildu informāciju par Latvijas nedēļu iespējams iegūt Tartu Latviešu biedrības Facebook lapā. Pasākumus atbalsta Igaunijas Kultūras ministrija.

Tartu Latviešu biedrība ir 2012. gada nogalē dibināta sabiedriska organizācija, kuras mērķis ir apvienot Igaunijas dienvidos dzīvojošos latviešus un visus citus, kuriem interesē Latvija, latviešu valoda, latviskās kultūras uzturēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!