Foto: Publicitātes attēli
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina svētdien, 24.februārī, pulksten 10 piedalīties cikla "Tavas saknes tavā zemē" pārgājienā, kas vedīs uz Jelgavas novada Svētes pagastu un ciemosies vairākos novada kultūrvēsturiskos un dabas objektos, tostarp pie ģimenes, kas atjauno Svētes muižas pili un tās apkārtni.

Pārgājiena cikla mērķis ir iepazīstināt ar stiprajām latviešu ģimenēm, kas atjauno vēsturiskus objektus un attīsta uzņēmējdarbību laukos. Vienas dienas pārgājiens gides Inas Jurģes vadībā vedīs uz Jelgavas novadu maršrutā Jelgava–Svēte. Veicot 18 kilometrus kājām, dalībnieki varēs apskatīt Būriņu mežu, Garos kalnus, Svētes muižas pili, viesoties saimniecībā "Svētes Lejnieki" un atpūtas kompleksā "Līgotnes".

Pirmais pieturas punkts šajā pārgājienā būs Svētes muižas pils, kuru kopš 2018. gada sākuma apsaimnieko Artūrs Blumfelds un Mārīte Bahromkina. Viņi pārgājiena dalībniekiem pastāstīs par pils vēsturi un nākotnes plāniem muižas parka sakārtošanā, kā arī pils atjaunošanā. Līdz mūsdienām gan saglabājušās tikai muižas ēkas sienas, bet savulaik pils bija Kurzemes un Zemgales hercoga Pētera Bīrona grezna vasaras rezidence, kas celta 1774. gadā.

Tālāk pārgājiens vedīs uz bioloģisko saimniecību "Svētes Lejnieki", kur kopš 2016. gada saimnieko mājražotāja Lelde Bāra. Saimniece ievāc dažādu augu ziedus, lapas, pumpurus un augļus, kas tiek pārstrādāti, iegūstot bioloģiski sertificētas tējas. Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja gan degustēt, gan iegādāties daudzveidīgo saimniecības produkciju.

Pārgājiens noslēgsies aktīvās atpūtas un sporta vietā "Līgotnes", kur pārgājiena dalībnieki tiksies ar saimniekiem un pusdienās baudīs uz ugunskura vārītu zupu.

Pārgājiena maršruts paredzēts 18 kilometrus garš un tā ilgums plānots apmēram septiņas stundas. Pārgājiena dalībniekiem nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs un ūdensnecaurlaidīgi apavi. Līdzi jāņem uzkodas un silts dzēriens termosā, iesaka pasākuma organizatori.

Pulcēšanās pulksten 10 Jelgavas autoostā, Pasta ielā 26. Pārgājienam iepriekš jāpiesakās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu inajurge@inbox.lv. Plašāka informācija mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!