Kā daļu no Rīgas vasaras kultūras programmas Anniņmuižas apkaimes un radošās iniciatīvas biedrība "Riga Annenhof" piedāvā Zolitūdes kultūrvēsturiski izglītojošus pārgājienus, kas bez maksas pieejami videogida formātā.

Pārgājienu laikā varēsi ieskatīties 18.–20. gadsimta Solitūdes un mūsdienu Zolitūdes sejās, un atklāt, kā šie pretstati sadzīvo publiskajā ārtelpā, kādas pēdas atstājuši Rīgas vēsturē. Vai bijušās vientuļās un greznās Solitūdes atspulgi vēl pavīd realitātes toņos? Vai kultūrvēsturiskām vērtībām ir vieta esošo dzīvojamo masīvu iedzīvotāju apziņā?

Kultūrvēsturiski izglītojošie Zolitūdes pārgājieni pieejami videogida formātā no 28. jūlija līdz vasaras beigām. Videogida pārgājienus var veikt individuāli un jebkurā sev ērtā laikā. Dalība bezmaksas. Pastaigas garums aptuveni seši kilometri.

Pieteikšanās, aizpildot anketu ej.uz/solitudes-pretstati.

Papildu informācija, rakstot uz rigaannenhof@gmail.com vai ''Facebook'' lapā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!