17. oktobrī izbaudīt zelta rudeni un atklāt Lielo Ķemeru tīreli no cita skatu punkta varēs, dodoties pārgājienā ar purva kurpēm. Pārgājienā būšot iespējams netraucēti izstaigāt Ķemeru tīreļa akaču labirintus un uzklausīt purva stāstus zinošu gidu pavadībā, pastāstīja pārgājiena organizatori no Purvubridēji.lv.

Pārgājiena dalībnieki tiksies pie Ķemeru tīreļa vecā kūdras karjera, kur atrodas bezmaksas stāvlaukums.

No Rīgas, braucot pa autoceļu A10 Ventspils virzienā, ir jānogriežas pa kreisi pie ceļa norādes "Kalnciems 12 km", pēc 3 km jānogriežas pa labi uz grants ceļu, kas ved uz tikšanās vietu stāvlaukumā. Ja, nogriežoties Kalnciema virzienā, sasniedzat Jelgavas un Babītes novada robežu un redzat autoceļa malā asfaltētu stāvlaukumu, tad tas nozīmē, ka ir jādodas 300 metrus atpakaļ Jūrmalas virzienā uz minēto tikšanās vietu, skaidro organizatori.

Līdzi jāņem ērti gumijas zābaki vai apavi, kas nosedz potīti un nelaiž cauri mitrumu. Noderēšot arī pašu sarūpēta silta tēja, sviestmaizes un kāds našķis.

Pārgājienā var piedalīties bērni no septiņu gadu vecuma un tikai vecāku uzraudzībā.

Pārgājiena sākums paredzēts pulksten 11.00. Tas ilgšot trīs līdz četras stundas, ietverot arī atpūtas un foto pauzes). Pārgājiena garums esot aptuveni septiņi kilometri (ar sniega kurpēm ~ 5 km).

Dalības maksa: 8 eiro, skolēniem/studentiem 5 eiro.

Purva kurpju skaits esot ierobežots, tāpēc iepriekš jāpiesakās: pa tālruni +371 29775177 vai e-pastu info@purvubrideji.lv.

Vairāk informācijas: www.purvubrideji.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!