Septembris izsludināts kā Veselības mēnesis, un tam par godu Ikšķiles novada Tūrisma centrs aicina doties gida vadītā pastaigā pa Zilajiem kalniem, lai uzzinātu daudz interesenta, apskatītu jaunākos infrastruktūras uzlabojumus, izkust;etos, elpotu svaigu gaisu un pavadītu brīnišķīgu sestdienas priekšpusdienu kopā ar draugiem un ģimeni.

Pārgājiens notiks 16. septembrī. Tā sākums paredzēts pulksten 11 pie Dubkalnu ūdenskrātuves peldvietas, braucot no Ikšķiles puses, kur būs iespējams novietot automašīnas.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Maršruta garums – apmēram 10 kilometri, bet tiem, kas piekusīs – iespēja atgriezties sākumpunktā ātrāk. Pastaigas plānotais ilgums ir trīs stundas, teikts Tūrisma centra izveidotajā pasākuma lapā "Facebook".

Organizatori aicina vilkt laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un ērtus apavus.

Katrs pārgājiena dalībnieks pats uzņemas atbildību par sevi un nepilngadīgajiem līdzi gājējiem, savu veselību un visu pārējo. Nepilngadīgas personas var piedalīties pārgājienā tikai pieaugušo pavadībā. Ja pārgājiena laikā rodas vēlme atdalīties no grupas, pamest kopīgo pārgājienu utt., lūgums paziņot organizatoriem pa tālruni +371 29526209, teikts pasākuma lapā.

Pārgājiena noslēgumā pikniks arī paredzēts Dubkalnu ūdenskrātuves peldvietā. Par ugunskuru un siltu azaidu parūpēsies Tūrisma centrs, bet katrs pats aicināts ņemt līdzi savu krūzīti, bļodiņu un karoti.

Ogres Zilajos kalnos var braukt arī ar velosipēdu pa speciāli marķētām takām, piknikot tam paredzētajās vietās, skriet, orientēties, sēņot, ogot, nūjot, peldēt un pat jāt ar zirgiem instruktoru pavadībā.

Vairāku projektu rezultātā dabas parkā ir uzlabota un atjaunota dabas tūrisma infrastruktūra – labiekārtotas, izbūvētas takas un kāpnes, uzliktas norādes, skatu tornis un taku marķējuma zīmes.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina izmantot dabas tūrisma infrastruktūru, vienlaikus aicinot saudzēt ne tikai dabas vērtības, bet arī cilvēku radītās vērtības. Vairāk informācijas par dabas parku meklējiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!