Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina sestdien, 22. jūnijā, pulksten 9 piedalīties cikla “Tavas saknes tavā zemē” pārgājienā, viesojoties Edvarta Virzas memoriālajā mājā “Billītes” un kokaudzētavā “Bētras” Ozolnieku novadā.

Pārgājiena cikla mērķis ir iepazīstināt ar stiprajām ģimenēm Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados, kuras attīsta uzņēmējdarbību, kā arī darbojas tūrisma jomā, pastāstīja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā. Šoreiz vienas dienas pārgājiens gides Inas Jurģes vadībā vedīs uz Ozolnieku novada Salgales pagastu, maršrutā Emburga – Garoza.

Pirmais pārgājiena pieturas punkts būs latviešu rakstnieka, tulkotāja Edvarta Virzas memoriālā māja "Billītes". "Billītēs" tapuši daudzi rakstnieka dzejoļi un 1933.gadā sarakstīts prozas darbs "Straumēni". Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja apskatīt memoriālo māju un tur iekārtoto muzeju, kas ikdienā nav atvērts apmeklētājiem, kā arī dzirdēt gides stāstu par pašu rakstnieku, viņa dzīvi un daiļradi.

Tālāk pārgājiena dalībnieku ceļš vedīs uz Garozu, kur paredzēta viesošanās pie Grosu un Berķu ģimenēm kokaudzētavā "Bētras". "Bētrās" būs iespēja uzzināt gan par augļkoku audzēšanu, gan degustēt dažādus saimniecībā ražotus gardumus – rabarberu, dzērveņu un cidoniju sukādes, sulas un saldējumu.

Pārgājiena maršruts paredzēts 17 kilometrus garš un ilgs apmēram septiņas stundas. Pārgājiena dalībniekiem nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs. Līdzi jāņem uzkodas un dzeramais ūdens. Atbilstoši laikapstākļiem, pārgājiena laikā būs iespēja atveldzēties arī nopeldoties, tāpēc ieteicams paņemt līdzi peldēšanai nepieciešamās lietas.

Pārgājiens "Tavas saknes tavā zemē" Ozolnieku novadā norisināsies sestdien, 22.jūnijā, pulksten 9. Pulcēšanās pulksten 8.55 Jelgavas autoostā, Pasta ielā 26. Dalības maksa 6 eiro, kā arī dalībniekiem jāsedz braukšanas maksa satiksmes autobusos 3.75 eiro apmērā. Pārgājienam iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu inajurge@inbox.lv.

Plašāka informācija www.visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!