Foto: F64
18. augustā, sestdienā, Lubāna mitrāja informācijas centrs organizē velobraucienu "Ičas akmens laikmeta apmetni meklējot". Brauciena galvenais mērķis ir iepazīt Ičas apmetnes ciemu Bērzpilī un zvejnieku sētas Solas ciemā, izzināt Lubāna ezera apkārtnes kultūrvēsturisko mantojumu un dabas liegumu "Lubāna mitrājs".

Pulcēšanās notiks pulksten 9.30 Gaigalavas ciematā, pie Gaigalavas pagasta kultūras centra, stāvlaukumā (Rēzeknes iela 2). Velobrauciena starts pulksten 10. Plānotais velo brauciena kopgarums aptuveni 60 kilometri.

Velobraucienā aicināts ikviens, tomēr jāpatur prātā maršruta garums, tāpēc rūpīgi jāapsver savus spēkus, enerģiju un izturību. Vēlama ir velo pieredze un iekšējā gatavība doties, zinātkāre un pozitīvs noskaņojums, lai varētu uzlabot noskaņojumu kādam pagurušākam ceļa biedram.

Velobrauciens interesentus vedīs pa asfaltu (15 kilometri), grants ceļiem (17 kilometri), kā arī meža ceļiem un pļaviņu. Cik vien būs iespējams, grupa centīsies izvairīties no intensīvākas satiksmes un sliktākas kvalitātes grantsceļiem, lai radītu drošu un patīkamu braucienu. Braucienā laikā paredzēti vairāki apstāšanās punkti.

Ičas apmetnes ciemā Bērzpilī tiks nodrošinātas pusdienas (zivju zupa). Līdz vēlams paņemt kādu našķi ceļam, jo pēc pusdienām būs vēl viena atpūtas vieta ar iespēju nopeldēties, veldzēties un "uzlādēt" spēkus atlikušajiem kilometriem. Ieteicams īpaši padomāt par ūdens rezervēm (pusceļā būs viena vieta, kur uzpildīt ūdens pudeles). Kā arī svarīgi parūpēties par piemērotu apģērbu kā siltam un saulainam laikam, tā arī lietum.

Velobrauciena dalības maksa 5 eiro. Ja ir vēlēšanās doties braucienā, bet nav savs velosipēds, iespējams sazināties ar organizatoriem un iznomāt divriteni (nomas maksa – 4 eiro).

Velobraucienam nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās: zvanīt pa tālruni 29234956 (Ilze, Elīna) vai lubanamitrajs@gmail.com. Dalībnieku skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!