Foto: Jelgavas reģionālā tūrisma centra arhīvs
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību aicina sestdien, 30. jūnijā, pulksten 11 doties ekskursijā ar autobusu "Vasaras raibumi Jelgavas novadā", iepazīstot novada jaunos tūrisma objektus, kā arī apmeklējot jau zināmos objektus ar jauniem piedāvājumiem.

Vienas dienas ekskursija gides Ingrīdas Pečkovskas vadībā vedīs uz Jelgavas novada Lielplatones un Elejas pagastiem, apciemojot novada jaunākos tūrisma objektus – "Varžu namiņu" un šitake sēņu audzētavu z/s "Trubenieki", kā arī Lielplatones muižu un Elejas muižas parku, kas ceļotājiem sagādājuši jaunus stāstus šai vasarai.

Ekskursijas pirmais pieturas punkts būs "Varžu namiņš" Elejas upes krastā agrākajā Briežu muižā, kur mediķe Aina Lasmane izveidojusi varžu kolekciju ar gandrīz diviem tūkstošiem suvenīru vardītēm no visas pasaules. Kolekcija ir raiba un daudzveidīga – sākot ar krūzēm, pulksteņiem, beidzot ar dārza dekoriem, rotām un dušas piederumiem varžu formā. Varžu figūriņas lec, krāc, kvakšķ, dzied ansamblī, pa pāriem dejo un pat lido ar izpletni.

Tālāk ceļš vedīs uz z/s "Trubenieki" Lielplatones pagastā, kas ir lielākie šitake sēņu audzētāji Latvijā un piedāvās ekskursijas dalībniekiem apskatīt saimniecību, degustēt svaigas šitake sēnes un baudīt sēņu zupu āra namiņā. Sēņu audzētājs Jānis Volksons ar stāstiem par sēņu audzēšanas un ēšanas noslēpumiem aizraus ikkatru saimniecības viesi.

Ekskursijas laikā paredzēta viesošanās arī Lielplatones muižā un Elejas muižas parkā, kur šovasar apmeklētājiem gaidāmi vairāki jaunumi. Lielplatones muižas kompleksā šobrīd norit muižas ansambļa ēkas "Vešūzis" restaurācija, kurā drīzumā būs iespēja iepazīties ar veļas mazgāšanu 19. gadsimtā. Muižā tiek atjaunota arī neliela daļa no telpu vēsturiskā interjera. Savukārt Elejas muižas parkā šobrīd notiek parka labiekārtošanas darbi. Šeit ekskursantus sagaidīs gide baroneses tērpā, kas pastāstīs vairāk par parka atjaunošanas projektu un ievedīs arī romantiskajā Tējas namiņā.

Ekskursija ar autobusu "Vasaras raibumi Jelgavas novadā" sāksies 30. jūnijā pulksten 11 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, atgriešanās Jelgavā plānota ap pulksten 18.

Vietu skaits autobusā ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikties pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas par pasākumu un ekskursiju maksu meklē mājaslapā.

Divi no ekskursija objektiem ietverti arī jaunizveidotajā maršrutā – "Ieaud Zemgales garšu simtgades jostā", kuru apceļot var arī individuāli vai mazās grupās.

Bet ko vēl apskatīt Jelgavā un tās apkārtnē? Brīvdienu maršrutu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!