Foto: Publicitātes attēli

Runā, ka vasaras neaizmirstamākie piedzīvojumi atrodami tieši Latgalē, tāpēc Rēzeknes un Rēzeknes novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji no 1. jūlija līdz 31. augustam aicina piedalīties apceļošanas akcijā "No Rāznas līdz Lubānam" un atrast savu vasaras piedzīvojumu Rēzeknē un tās apkārtnē.

Akcijā apvienoti 20 tūrisma objekti, kas būs interesanti un saistoši individuālam apmeklējumam, kā arī atbilstoši visām aktuālajām drošības prasībām. Turklāt, ceļotāji, kas līdz vasaras beigām būs apmeklējuši vismaz 10 no piedāvātajiem objektiem, piedalīsies vērtīgu balvu izlozē.

Rēzeknes novads atrodas pašā Latgales vidū, un pēc teritorijas platības tas ir lielākais Latvijas novads, kas sniedz dāsnu piedāvājumu tiem, kas meklē dažādību savā atpūtā – vietējo ainavu dārgakmeņus, neskaitāmus ezerus un upes, kultūras mantojumu, labākos vietējās virtuves piemērus un vietas, kur paslēpties no rutīnas. Savukārt, novada sirdī kā spilgta pērle atrodas Rēzekne, kas apvieno tradicionālo un moderno un ļauj ikvienam piedzīvot Latgali visās tās krāsās, skaņās un izjūtās.

Kā norāda akcijas nosaukums, visi apkopotie tūrisma objekti izvietoti starp diviem lielākajiem Latvijas ezeriem – Rāznu un Lubānu. Akcijas laikā tiek piedāvāts ļauties atpūtai dabā, apmeklējot Lubāna mitrāju un Rāznas gleznainos pakalnus, sajust piedzīvojumu garšu šķēršļu trasē kokos, izjādē ar zirgiem vai izbaudīt ziemu vasarā Rēzeknes olimpiskā centra ledus hallē. Kultūrmīļi, savukārt, var atklāt, kur atrodas lielākā Latgales keramikas kolekcija pasaulē un uz kādiem radošiem darbiem var iedvesmot Mūza Lūznavas muižā. "No Rāznas līdz Lubānam" būs piedzīvojums, kas būs interesants ikvienam!

Foto: Publicitātes attēli
Lai piedalītos, nepieciešama akcijas anketa, ko drukātā veidā var saņemt Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada Tūrisma informācijas centros, kā arī katrā no 20 akcijas apskates objektiem. Akcijas anketas digitālā versija, kā arī ērta interaktīvā karte ar objektiem pieejama portālā rezekne.lv, sadaļā "Tūrisms".

Apmeklējot un izmantojot objektos pieejamo piedāvājumu, anketā ir jāatbild uz katrai vietai piesaistītu jautājumu. Un lai piedzīvojumu padarītu interesantāku, jautājumi izveidoti tā, ka uz tiem iespējams atbildēt tikai atrodoties objektā. Lai piedalītos balvu izspēlē, ir jāapmeklē vismaz 10 objekti. Kad atbildes uz jautājumiem ierakstītas anketā, anketas līdz 31. augustam jāiesniedz Rēzeknes TIC (Krasta 31, Rēzekne) vai e-pastā tic@rezekne.lv. Visas iesniegtās derīgās akcijas anketas piedalīsies izlozē. Balvu fondā – atpūta un izklaide Rēzeknē un Rēzeknes novadā.

Plašāk par apskates objektiem un citām ar akciju saistītām lietām vari iepazīties šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!