Foto: LETA

Piektdien, 11. martā, organizācija ''Piedzīvojuma gars'' rīko mīklu risināšanas un orientēšanās spēli ''Face the Spirit". Spēles mērķis ir iepazīt tik dažādās Rīgas apkaimes, gan uzzinot vairāk par to vēsturi, ievērojamākajām vietām un leģendām, gan arī apskatot krāsaino Rīgas seju, atrodoties apkaimē un satiekot vietējos iedzīvotājus, iejūtoties pilsētas burzmā, pastāstīja biedrības pārstāvis Atis Ķeņģis.

Šoreiz tikšot iepazīta un jaunatklāta Sarkandaugava. Spēle piemērota jebkuram sagatavotības līmenim, komandām esot nepieciešams tikai ērts apģērbs, lukturītis, kāds rakstāmais mīklu atbilžu piefiksēšanai un telefons ar GPS. Šī spēle ir par komandas darbu, spēju sadarboties, kopā risināt problēmas un jautri pavadīt laiku (komandā 3-4 cilvēki).

Spēles noteikumi

Foto: Publicitātes foto

Spēle ''Face the Spirit" notiek trīs līmeņos.

Prāta līmenis: komandas saņem un iepazīstas ar informāciju par apkārtnes vēsturi, ievērojamām un nozīmīgām vietām, informācija ietver gan sabiedriskas iestādes, gan lielus ražošanas uzņēmumus, gan apkārtnē esošos mākslas un arhitektūras pieminekļus, ievērojamus cilvēkus un citu informāciju, kas raksturīga apkārtnei. Informācija nepieciešama, lai atrisinātu mīklas.

Ķermeņa līmenis: komanda saņem lapu ar mīklām, uz kurām atbildes tiek meklētas pilsētvidē, papildus veicot uzdevumus, kas komandu saliedē. Atrisinot visas mīklas, tiek atrasta atslēga, kas atver durvis uznākamo līmeni.

Gara līmenis: divām ātrākajām komandām relikvija un apliecinājums par izcilību.

Šoreiz spēlētājiem jāpulcējas A/S ''Aldaris'' muzeja telpās. Vairāk par muzeju lasiet šeit.

''Piedzīvojuma gars'' ir organizācija kas nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu – pārgājieniem, ekskursijām un ekspedīcijām, spēlēm mežā un pilsētā, komandas saliedēšanas programmām, laivu braucieniem un lielākiem, mazākiem piedzīvojumu meklētāju sapņu piepildījumiem.

Vairāk informāciju un pieteikšanās anketu meklē ''Piedzīvojuma gars'' Facebook lapā vai mājaslapā Piedzivojumagars.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!